21 mart. 2016 | 07:21

Un iPhone a explodat în avion din motive necunoscute

ACTUALITATE
Un iPhone a explodat în avion din motive necunoscute

Nu este prima oară când auzim de un iPhone care a explodat, dar este prima dată când un astfel de eveniment s-ar fi putut finaliza cu sute de victime.

Statistic, cu cât telefoane pe care le folosim au devenit mai deștepte și au început să integreze baterii din ce în ce mai mari, cu atât cazurile în care acestea au luat foc sau au explodat au devenit mai dese. Nu s-au finalizat de fiecare dată cu decesul proprietarului, dar au fost câteva situații în care au luat foc apartamente întregi de la un smartphone pus la încărcat cu un încărcător de slabă calitate.

Motivele pentru care telefoanele explodează, de cele mai multe ori, au legătură cu accesorii contrafăcute, dar în cazul unei domnișoare ce zbura cu avionul zilele trecute către Hawaii, nu a fost cazul. Conform unui raport al celor de la KOMO News, aceasta nu făcea decât să vizioneze un film pe iPhone-ul ei, când a observat că încep să iasă scântei din rame. Șocul a fost cu atât mai mare cu cât și-a dat seama că nu are unde să-l arunce fără să pună în pericol mai multe vieți omenești.

,,Când a început totul, eram sigură că o să ne prăbușim și m-am gândit – Doamne ferește, e un incendiu în avion. Brusc, au început să iasă flăcări de 20 de centimetri din telefonul meu și l-am scăpat pe jos, imediat s-a strecurat sub scaunul altei persoane, iar flăcările au devenit mai mari, în timp ce un număr mare de persoane s-au ridicat în picioare.” Astfel a relalat evenimentul Anna Crail, proprietara unui iPhone 6 pe care îl puteți vedea în imaginea de mai sus.

Din fericire, tot evenimentul s-a încheiat fără victime datorită eficienței angajaților Alaska Air, care au fost foarte eficienți în a stinge incendiul fără a provoca și mai multă panică printre pasageri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele