07 sept. 2016 | 09:49

Un Huawei P8 Lite a salvat o viață, rezistând la două gloanțe

ACTUALITATE
Un Huawei P8 Lite a salvat o viață, rezistând la două gloanțe

Marketingul telefoanelor nu cred că va include vreodată rezistența la gloanțe, dar se pare că recent lansatul Huawei P8 Lite se poate mândri cu această abilitate.

De câteva ori pe an, ne lovim de știri în care se detaliază modul foarte creativ în care un telefon a reușit să salveze viața posesorului. În principiu, sunt și foarte multe situații în care explozia unor smartphone-uri pune în pericol viața utilizatorilor, dar de această dată vorbim de cazurile fericite.

Abilitatea de a rezista la gloanțe, în urmă cu câțiva ani, am asociat-o unor telefoane Nokia destul de ieftine. Se pare însă că și smartphone-urile moderne se pot mândri cu aceeași particularitate. Deși nu este recomandabil să fie folosite în loc de vestă antiglonț, este îmbucurător că astfel de gadgeturi pot rezista la șrapnel.

Cel mai recent astfel de eveniment a avut loc în Cape Town, Africa de Sud. În respectiva localitate, viața lui Siraaj Abrahams, în vârstă de 41 de ani a fost salvată de smartphone-ul său Huawei P8 Lite. Abrahams parca în fața casei sale săptămâna trecută în momentul în care două persoane au încercat să-l jefuiască. Când acesta a refuzat să le dea bani și alte bunuri, răufăcătorii nu au ezistat să-l împuște de două ori în piept. Din fericire, Siraaj a avut noroc că își ține telefonul în buzunarul de la piept și că andurantul Huawei P8 Lite a făcut față cu brio testului din lumea reală. În orice alte circumstanțe, Siraaj Abrahams ar fi decedat cu siguranță. Aparent, inimia i s-a oprit pentru un moment după ce a fost împuscat, dar și-a revenit.

Cei de la Huawei nu au pierdut momentul pentru a profita de marketingul creat în jurul rezistenței Huawei P8 Lite. Oficialii companiei chinezești i-au invitat la prânz pe cei doi din imaginea de mai sus, Siraaj Abrahams și soția sa, unde i-au oferit victimei un Huawei P9 Lite nou. Ca bonus, i-au mai oferit lui Abrahams un abonament VIP la toate meciurile echipei de fotbal Ajax Cape Town, unde Huawei este sponsor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele