04 oct. 2016 | 15:05

Un artist român de 17 ani a supărat-o pe Demi Lovato și a provocat un război pe Twitter

ENTERTAINMENT
Un artist român de 17 ani a supărat-o pe Demi Lovato și a provocat un război pe Twitter

Cred că putem cădea de acord asupra faptului că lucrurile au cam scăpat de sub control în ziua de azi în ceea ce privește ”corectitudinea politică”.

De fapt, situația a evoluat într-o asemenea manieră încât un simplu desen, poate declanșa un război pe rețelele sociale. Povestea, conform celor de la Buzzfeed, ar fi următoare. Vladimir Șerbănescu, un artist român în vârstă de 17 ani, a realizat un desen în care o portretiza pe Demi Lovato drept o sirenă, distribuindu-și ulterior creația pe Instagram.

Din câte se pare, aceasta sa nu a atras atenția unui număr mare de persoane la început. Dar de curând, a reapărut pe internet și, cel mai probabil, nimic nu ar fi putut să-l pregătească pe Vladimir pentru ceea ce a urmat.

Artista a văzut desenul și, ca un adevărat buzzkill (o persoană care îți strică buna dispoziție), a postat două comentarii cel puțin ciudate.

”Așa ar trebui să arate sânii mei?”, a întrebat inițial artista prin intermediul contului oficial de Instagram. ”Este frumos, dar acesta nu este corpul meu”, a specificat ulterior aceasta. Replica românului a fost următoarea: ”Dacă îți desenez talia mai subțire și sânii mai mari pentru a accentua faptul că te-am desenat precum o sirenă, o creatură din mitologie, nu înseamnă că eu cred că tu ar trebui să arăți așa. Așa îmi imaginez eu sirenele. Am muncit mult la acel desen și eram mândru de el, dar acum nu mai sunt”.

În acel moment, aveam toate ingredientele necesare pentru o confruntare ridicolă în mediul online: o artistă de talie mondială care nu știe să aprecieze un banal desen și un tânăr dezamăgit de atitudinea acesteia. Unii utilizatori de Twitter au luat imaginea, au editat-o, astfel încât Lovato să pară mai corpolentă și au postat-o pe Twitter, după cum puteți vedea mai jos.

La scurt timp, fanii artistei au sărit în apărarea acesteia, menționând că replica este una extrem de jignitoare, mai ales dacă luăm în considerare problemele ei de alimentație din trecut. Adevărul, însă, este că ”internetului” nu îi pasă de asemenea lucruri. Mulți dintre oameni se grăbesc să judece și uneori formulează comentarii nepotrivite, înainte de a se gândi mai bine (așa cum a făcut chiar și artista atunci când a văzut fotografia pentru prima oară).

Ne-am uitat peste imaginile postate de Vladimir Șerbănescu pe Instagram și trebuie să recunoaștem că sunt extrem de reușite. Una dintre ele îi afișează pe Tyga și pe Kylie Jenner împreună, aceasta din urmă ținând în mână un pistol. Acum imaginați-vă un scenariu în care Kylie ar fi ofensată și ar spune că imaginea respectivă le portretizează pe femei drept criminale.