27 oct. 2016 | 05:13

Surface Book I7 este un notebook de invidiat cu o autonomie absurdă

VIDEO ACTUALITATE

Cei de la Microsoft au dat lovitura anul trecut în momentul în care au anunțat primul lor notebook, Surface Book. Acesta nu este reinventat complet în 2016, dar Surface Book i7 este mai rapid și cu o autonomie semnificativ mai mare.

Fără echivoc, Surface Book a fost încă din momentul lansării unul dintre cele mai atrăgătoare hibride ce poate fi cu ușurință transformat în tabletă. Cu un amalgam de particularități inovative, din primul moment în care am auzit de acest dispozitiv, a fost evident că sunt multe motive pentru care vi l-ați dori, indiferent dacă îl folosiți pentru productivitate, editare foto/video sau divertisment.

În speranța că vor reuși să atragă un public și mai pretențios, cei de la Microsoft au anunțat în cadrul conferinței de aseară din New York un Surface Book i7. Dacă nu era evident din titlu, acesta este construit în jurul celui mai nou și mai puternic procesor Intel Core i7 pentru sisteme portabile de la Intel. În plus, sistemul de răcire a fost complet reinventat și s-a mai adăugat un ventilator în ecuație pentru a face față atât noului CPU, cât și plăcii video dedicate – GeForce GTX 965M.

În comparație cu cea mai performantă configurație de Surface Book care se afla deja în portofoliul companiei, peformanța grafică a noului Surface Book i7 este de două ori mai mare. Partea cea mai bună este că acest salt în configurație hardware nu vă invită la compromisuri pe partea de autonomie. De fapt, se întâmplă chiar opusul. Datorită unei baterii cu 30% mai mari, obțineți o autonomie de 16 ore, o valoare aproape nemaiîntâlnită.

Partea tristă, dacă o putem numi așa, este că toate micile detalii se reflectă într-un preț foarte generos. Disponibil începând cu 10 noiembrie, noul Surface Book i7 va avea un preț de start de 2399 de dolari. Contra acestei sume vă veți putea cu siguranță mândri că folosiți un PC portabil fără compromis.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele