22 ian. 2016 | 13:05

O nouă aplicație Microsoft vrea să vă trezească eficient dimineața

ACTUALITATE
O nouă aplicație Microsoft vrea să vă trezească eficient dimineața

Cei de la Microsoft nu sunt străini de dezvoltarea unor aplicații pentru platforme concurente, iar cea mai recentă dintre ele vă ajută să vă treziți mai eficient dimineața.

În cazul în care o astfel de aplicație nu reușește să vă provoace să vă trântiți telefonul de perete, Mimicker Alarm de la Microsoft s-ar putea să întruchipeze un mod foarte eficient pentru a deveni lucizi dimineața într-un timp foarte scurt.

Noua aplicația gratuită intitulată Mimicker Alarm este disponibilă în Google Play pentru toți cei care au o problemă majoră în a se trezi dimineața, înainte să meargă la muncă sau la școală. Complet gratuit, programul este menit să demonstreze utilitatea API-ului de învățare computațională Project Oxford. Acesta oferă utilizatorului trei joculețe ce trebuie câștigate înainte ca alarma să fie oprită, începând cu expresii faciale sau găsirea de obiecte în casă de anumite culori și până la verbalizarea unor jocuri de cuvinte.

După cum veți vedea în clipul de mai sus, efortul pentru oprirea alarmei în acest mod este destul de dificil, mai ales dacă aveți în vedere și faptul că la anumite ore matinale nici nu știți bine cum vă cheamă. ,,A noastră e mult mai drăguță decât alte alarme.” Allison Light, manager de proiect la Project Oxford detaliază foarte frumos modul în care funcționează progrămelul. ,,Începi prin a anula sau amâna alarma. Dacă folosești snooze, pentru a amâna alarma, ai cinci minute pentru a întârzia executarea jocului. Dacă o anulezi, punem alarma pe mut, dar din acel moment ai 30 de secunde pentru a rezolva provocarea. În cazul în care nu faceți acel gest în unitatea de timp definită, înseamnă că ați adormit din nou și alarma va suna iar. Trebuie să câștigați un singur joc pentru a opri alarma. Puteți alege sunetele și jocul pe care vreți să îl jucați.

Per ansamblu, întregul sistem pare foarte bine pus la punct, iar intenția din spate este lăudabilă. Nu cred însă că cineva va fi foarte încântat ca la 6 dimineața să fie obligat de propriul telefon să spună ,,Eu pup poala popii, popa pupă poala mea.”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele