27 ian. 2016 | 13:49

Inteligența artificială a Facebook crește într-un an cât altele în 20

ACTUALITATE
Inteligența artificială a Facebook crește într-un an cât altele în 20

Mark Zuckerberg se laudă de ceva vreme că Facebook lucrează la dezvoltarea unei inteligențe artificiale care să poată conversa cu utilizatorii rețelei sociale pe Messenger. Acum e posibil ca aceasta să poată face ceva mai mult.

Într-un post pe Facebook, Mark Zuckergberg declară că vechiul joc chinezesc Go este printre ultimele în care cei mai buni jucători din lume încă pot bate cele mai avansate inteligențe artificiale. Pentru că lui Zuckerberg chiar chiar ”îi pasă” oameni, acesta a construit o echipă care să construiască cea mai bună inteligență artificială la Go din lume, și probabil prima care să bată fără probleme cei mai buni jucători umani la faimosul joc chinezesc.

Conform postării sale, se pare că oamenii de știință încearcă de 20 de ani să construiască inteligențe artificiale care să câștige la Go, însă de cele mai multe ori aceștia au eșuat. Zuckerberg se laudă că a reușit să facă într-un an cât alții în douăzeci: cercetătorii Facebook au reușit să construiască un AI care poate efectua mișcările pe tabla de joc în 0.1 secunde, ceea ce e la fel de rapid ca celelalte inteligențe artificiale cărora le-au luat 20 de ani să fie dezvoltate.

Inteligența Artificială a Facebook funcționează pe un principiu unic de căutare a soluțiilor care modelează fiecare mutare posibilă pe parcursul evoluției jocului. În același timp inteligența artificială va urmări mereu modelul pieselor pentru a dezvolta strategii cât mai bune posibil.

Nu se știe exact dacă inteligența artificială dezvoltată în acest moment de Zuckerberg are legătură cu ”Facebook M”, inteligența artificială dezvoltată pentru Messenger, rămânând de văzut exact pentru ce anume Facebook dezvoltă un ”calculator” care poate să joace Go.

The ancient Chinese game of Go is one of the last games where the best human players can still beat the best artificial…

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, 26 January 2016