06 apr. 2016 | 17:11

Huawei P9 și P9 Plus, lansate oficial: Ce face cea de-a doua cameră principală

FEATURE
Huawei P9 și P9 Plus, lansate oficial: Ce face cea de-a doua cameră principală

Huawei P9 a fost lansat oficial, miercuri, în cadrul unui eveniment susținut în Londra. Alături de modelul P9, a fost prezentat și P9 Plus. 

Chinezii de la Huawei au reușit să-și construiască, în numai câțiva ani, un renume pe piața smartphone-urilor. Telefoanele lor au devenit din ce în ce mai bune, vânzările le-au crescut corespunzător, iar acum ocupă locul trei mondial la vânzări pe piața de smartphone-uri, lăsând în urmă concurenți precum LG, Sony sau HTC.

Anul trecut, Huawei a reușit să uimească atât utilizatorii, cât și presa de specialitate, prin modelul P8, cu design și performanțe de top și cameră foarte bună. Anul acesta, modelul P9 se anunța și el spectaculos, cu cele două camere foto principale, iar zvonurile s-au confirmat.

Huawei P9 și P9 Plus

Cum vă ziceam mai devreme, Huawei a lansat două smartphone-uri în cadrul evenimentului din Londra. Acestea au aspect identic și specificații similare, dar diferă dimensiunile ecranelor. Modelul „de bază”, adică Huawei P9 are un corp metalic de numai 6,95mm care înglobează un display full HD cu diagonală de 5,2 inch. Sub acest display luminos, înconjurat de o margine de numai 1,7mm, și cu saturație crescută, chinezii au montat un procesor Hisilicon Kirin 955, produs chiar de ei, și 3GB memorie RAM (versiunea cu 64GB spațiu de stocare are 4GB memorie RAM). Bateria este de 3.000 mAh, însemnând că autonomia ar trebui să fie mai mult decât decentă (producătorul promite 12 ore de redare video sau 8 ore de browsing 4G).

Pe spate, smartphone-ul are și un senzor pentru amprente (cu un grad de securitate sporit), iar aspectul este unul premium. Camerele foto sunt făcute în colaborare cu Leica, iar pe acestea le detaliem mai jos. Ca design, smartphone-urile sunt foarte bine gândite. Corpul metalic unibody are o textură de tip „hairline” și e acoperit cu un strat ceramic, pentru un plus de eleganță.

P9 Plus are un display de 5,5 inch și o configurație similară. E foarte compact, fiind cu 5,9 mm mai scurt decât un iPhone 6S Plus și cu 2,7 mm mai îngust. Bateria pe modelul P9 Plus are 3,400 mAh, pentru a oferi rezultate cel puțin la fel de bune ca modelul standard (14 ore de redare video, 9 ore de browsing 4G). Huawei P9 Plus are și difuzoare stereo, dar și o cameră de selfie-uri de 8MP cu apertură mai mare, adică f1.9. Huawei P9 Plus vine și cu Press Touch, adică display-ul este sensibil la presiune, oferind diverse opțiuni la apăsarea mai puternică. Funcționalitatea Press Touch este echivalentă cu cea Force Touch, de la Apple. Telefonul mai dispune și de un senzor infraroșu capabil să înlocuiască telecomenzile din casă.

20160406_143424_HDR

Camera Leica de pe P9 și P9 Plus

Camerele foto sunt cele mai importante componente la Huawei P9 și P9 Plus. Acestea sunt făcute în colaborare cu Leica și vin cu câteva promisiuni interesante. Cu toate că nu ies în afară, camerele au 12 componente optice, doi senzori de pixeli și pixeli mai mari, care ar trebui să ofere cu 90% mai multă lumină în medii întunecate decât Samsung Galaxy S7 și cu 270% mai multă decât în cazul iPhone 6S.

Mai mult, camerele combină o imagine alb/negru cu una color pentru a asigura că imaginile sunt pline de contrast, dar și de culori vii.

Camerele mai au și un sistem de focalizare hibrid, bazat pe focalizare laser, focalizare în funcție de contrast și focalizare în funcție de profunzime.

Huawei P9 Plus lansare

În plus, Huawei P9 și P9 Plus au o deschidere foarte mare, lucru care oferă o profunzime foarte mare a imaginilor. Mai exact, efectul de „bokeh” ar trebui să fie similar cu cel oferit de aparatele foto semi-profesionale.

Camerele Leica le vor permite utilizatorilor și să schimbe focalizarea după ce au efectuat un cadru, la fel ca pe HTC One M8.

Există și un mod manual, care permite utilizatorilor mai experimentați să se joace la setări pentru cele mai bune rezultate, iar fanii Leica se vor bucura să știe că aplicația de cameră de pe smartphone-ul Huawei P9 va avea sunetele și fonturile Leica.

Imaginile prezentate în cazul conferinței au fost de-a dreptul impresionate, dar rămâne să testăm P9 și P9 Plus pe larg pentru a le evalua mai bine.