14 nov. 2016 | 16:52

Google Pixel XL vs LG V20, lupta smartphone-urilor de top

VIDEO ACTUALITATE

Google a lansat de curând două smartphone-uri atrăgătoare cu o configurație de top și design similar. Google Pixel și Google Pixel XL au însă parte de o competiție acerbă. 

Review-urile pentru Google Pixel, la scurt timp după lansare, au fost în mare parte pozitive. Fanii gigantului din Mountain View au fost entuziasmați de efortul companiei americane de a face un smartphone de top cu un design actual și configurație hardware de top.

În timp ce majoritatea telefoanelor de top lansate în 2016 sunt construite în jurul unui Snapdragon 820 de la Qualcomm, Google a făcut un efort pentru a integra un Snapdragon 821 în Pixel. Acesta din urmă este un pic mai rapid decât Snapdragon 820, deși la definirea performanței contează și cantitatea de memorie RAM sau viteza memoriei de stocare Flash.

Chiar dacă integrează o tehnologie un pic mai veche, printre vârfurile de gamă de pe acest final de an se numără și LG V20, un dispozitiv care, de asemenea, a impresionat amatorii de Android. Din acest motiv, cei de la PhoneBuff s-au gândit că, o comparație de performanță între Google Pixel și LG V20, ar fi una interesantă, iar rezultatul final îl puteți vedea în clipul de mai sus.

Cel puțin la început, Pixel XL iese în evidență ca fiind un pic mai sprinten. Primul set de teste, care a implicat intrarea și ieșirea din aplicații, a fost încheiat pe Pixel XL într-un minut și 36 de secunde, în timp ce pe LG V20 aceeași operațiune a durat un minut și 43 de secunde. Diferența, în mod evident, nu este semnificativă, dar, în cazul dispozitivelor high end, de regulă, este vorba doar de câteva procente în plus sau în minus.

Repetarea aceluiași test câteva momente mai târziu testează de fapt managementul memoriei în materie de multitasking, mai mult decât puterea de procesare. La acest test, LG V20 a ieșit în față, cu 2 minute și 27 de secunde, în timp ce Pixel XL s-a rezumat la 2 minute și 57 de secunde. Cu alte cuvinte, Google Pixel XL nu este cel mai bun telefon de pe piață, fapt confirmat și de testele comparative cu Galaxy S7 Edge sau iPhone 7 Plus.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele