27 oct. 2016 | 10:52

Google Pixel XL versus iPhone 7 Plus: cursa giganților

VIDEO ACTUALITATE

Cei de la Google și-au luat prin surprindere concurența în momentul în care au decis să renunțe la programul Nexus și să-și lanseze propriile smartphone-uri de top: Google Pixel și Google Pixel XL.

Nici un oficial Google nu se aștepta la succesul răsunător al acestui nou intrat pe piața de telefoane. Chiar dacă am mai văzut un ChromeBook și o tabletă Pixel de la Google, smartphone-urile Pixel au zburat pur și simplu de pe rafturi. Motivele pentru acest salt în popularitate sunt foarte multe, dar cel mai importantt constă într-un design creativ minimalist și original combinat cu o configurație hardware de top.

În urmă cu câteva zile, am publicat un test comparativ între Google Pixel XL și Galaxy S7 Edge de la Samsung. Testul nu era neapărat științifc, dar vă permite să vedeți cu ochii voștri care telefon este mai performant pe partea de multitasking, pornit și închis aplicații. Dacă în acel set de circumstanțe am ajuns la o concluzie, a sosit momentul să comparăm performanța Google Pixel XL cu iPhone 7 Plus în clipul de mai sus.

La prima vedere, se pot observa avantaje de ambele părți, deși la final putem afirma fără echivoc faptul că există un câștigător detașat. Începutul a fost promitățor pentru Google Pixel XL, în momentul în care devenise evident că animațiile mai rapide constituie un avantaj evident la deschiderea aplicațiilor într-un timp mai scurt.

În final, au fost suficiente câteva jocuri și programe mai complexe  pentru a scoate în evidență cât de sprinten este iPhone 7 Plus. Ca și valori numerice, testul a fost finaizat într-un minut și 24 de secunde de iPhone 7 Plus și  un minut și 47 de secunde pentru Google Pixel XL. La repetarea integrală a testului, iPhone 7 Plus a sărit până la un minut și 55 de secunde, pe când Pixel XL s-a făcut de rușine cu 3 minute și 6 secunde.

În contextul în care respectivul aparat Google conține cel mai rapid procesor de la Qualcomm – Snapdragon 821, iar iPhone 7 are un procesor clasificat de unii ca fiind mai rapid decât cel din MacBook Air, este ușor de dedus de ce smartphone-ul Apple a făcut un salt atât de mare în față.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele