03 iun. 2016 | 07:09

Gear IconX – adevăratele căști wireless vin de la Samsung

ACTUALITATE
Gear IconX - adevăratele căști wireless vin de la Samsung

Au existat numeroase tentative pentru realizarea primelor căști cu adevărat wireless, dar cu Gear IconX, Samsung s-ar putea să fi găsit rețeta perfectă. 

Ideea de căști Bluetooth in-ear fără fire între ele nu este sub nici o formă nouă, dar cei de la Samsung au avut un buget suficient de generos combinat cu o echipă de ingineri pricepuți pentru a perfecționa rețeta. Gear IconX este rezultatul efortului susținut și putem afirma că arată suprinzător de bine, iar când vine vorba de volumul de funcționalitate ascuns în interior, este greu să nu vă entuziasmați.

În această toamnă, contra sumei de 199 de dolari, veți putea achiziționa o pereche de căști Gear IconX. Acestea vor fi produse de Samsung și au abilitatea nu doar de a reda muzică fără fire, dar și de a funcționa fără un telefon prin preajmă și de a monitoriza mai multe aspecte ale efortului fizic dintr-o sesiune de antrenament.

Definite ca făcând parte din categoria dispozitivelor de tip smart earburds, aceste căști sunt în primul rând destinate celor care vor să alerge sau să facă efort într-un mod susținut. Fiecare cască are 6,4 grame și împreună vă pot măsura cu precizie elvețiană ritmul cardiac. Un antrenor virtual este de asemenea inclus pentru a vă motiva să mai faceți un pic de efort.

Dacă vreți să le folosiți fără un smartphone, memoria internă de 4GB ar trebui să fie suficientă pentru aproximativ 1000 de melodii. Pentru interacțiunea cu ele veți folosi câteva gesturi simple realizate pe suprafața sensibilă la atingere a unei dintre căști. Asta înseamnă că prin intermediul unui dublu tap veți pute schimba melodia, printr-un triplu tap veți reporni aceeași melodie de la început, iar swipe-urile în sus și în jos vor funcționa pentru ajustarea volumului. Deoarece fac o treabă foarte bună la capitolul izolare nativă de mediul ambiental, dacă vreți să fiți mai ancorați în viața cotidiană, țineți apăsat pe una dintre căști și veți activa ambient – sound mode.

Autonomia noilor Gear IconX este un subiect delicat și variaza enorm în funcție de modul în care le folosiți. Acestea vă oferă 3,6 ore de audiție a muzicii de pe memoria internă. Aceeași muzică combinată cu monitorizarea efortului scade valoarea de 3,4 ore, iar dacă vreți să ascultați muzică de pe telefon în timp ce alergați și Gear IconX vă înregistrează ritmul cardiac, valoarea scade la 1,5 ore. Partea bună este că aveți două încărcări complete în deplasare prin carcasa atrăgătoare vizibilă în imaginile alăturate.Samsung gear iconx

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele