27 apr. 2016 | 13:56

Samsung pregătește succesorul celui mai popular smartwatch al său

ACTUALITATE
Samsung pregătește succesorul celui mai popular smartwatch al său

Recent, am avut ocazia de a vedea viitorul Samsung Gear Fit 2, alături de o pereche de căști foarte interesante.

Samsung pregătește două noi gadgeturi interesante, iar unul dintre acestea este chiar urmașul lui Gear Fit. Acesta din urmă era un smartwatch construit în jurul unui display curbat detașabil AMOLED de 1,84 inci. Mulți considerau Gear Fit o brățară fitness, însă accesoriul avea toate funcțiile unui smartwatch. Putea afișa notificări, vă putea ajuta să vă căutați telefonul și vă permitea să controlați modul în care este redată muzica. De asemenea, Gear Fit vă număra pașii, vă monitoriza ritmul cardiac la intervale regulate și comunică toate informațiile acumulate telefonului din buzunar.

Samsung Gear Fit

Succesorul acestuia nu va veni, din câte se pare, cu foarte multe adiții. De fapt, dacă este să ne luăm după informațiile oferite de către cei de la VentureBeat, cea mai mare adiție va fi reprezentată de includerea unui chipset GPS, care va îmbunătăți acuratețea informațiilor înregistrate. De asemenea, ecranul ar urma să beneficieze de o curbură mai pronunțată, iar designul dispozitivului va fi unul mai ergonomic.

Alături de Gear Fit 2, imaginile recente ne prezintă și o pereche de căști foarte interesante. Este vorba de Samsung Gear IconX. o pereche de căști in-ear fără fir, care pot fi controlate printr-o simplă atingere. Acestea sunt rezistente la apă și la praf și pot funcționa drept MP3 player, grație capacității de stocare de 4GB incluse. Cât despre controlul touch, VentureBeat sugerează că noile căști ar urma să funcționeze într-un mod similar Samsung Gear Circle. Acestea din urmă arătau precum un fel de colier care se pune în jurul capului și se conectau la Samsung Gear S pentru a putea vorbi la telefon.

După cum era de așteptat, nu avem acces încă la foarte multe informații despre preț și disponibilitate. Cel mai probabil, Samsung nu va comercializa noul smartwatch la un preț mult mai mare decât cel al predecesorului (200 de dolari).