26 oct. 2016 | 12:22

Facebook îți va transforma videoclipurile live în opere de artă

ACTUALITATE
Facebook îți va transforma videoclipurile live în opere de artă

Facebook introduce funcții după funcții, unele mai utile, iar altele mai plăcute utilizatorilor. Cea mai nouă dintre acestea va transforma videoclipurile live.

Veștile nu vin ”pe surse”, ci chiar de la sursă. Chris Cox, Chief Product Officer în cadrul Facebook, a dat un interviu pentru WSJD Live, iar în timpul acestuia a prezentat o nouă funcție care va fi oferită utilizatorilor care doresc să creeze videoclipuri live.

Noua funcție prezentată se bazează pe inteligența artificială și reușește astfel să transforme videoclipurile în opere de artă. Nu, aplicația nu vă va ajuta în crearea unui conținut de calitate, dar va transforma orice filmați în imagini asemănătoare cu cele întâlnite în tablourile lui Van Gogh sau ale lui Monet, arată engadget.com.

Cox spune că aceasta este o aplicație de ”transfer de stil”, deoarece aceasta este funcția principală, de a prelua stilul unui anumit pictor și de a-l aplica într-un videoclip. Demonstrația făcută pentru noua funcție Facebook seamănă izbitor cu Prisma, dar acționează diferit, având abilitatea de a aplica filtrul fără întârziere, folosind realitatea augmentată.

Pe măsură ce Cox a mișcat telefonul prin sală, filtrul Van Gogh a fost aplicat în mod constant noilor imagini. ”Vrem să transformăm camera într-o unealtă de creativitate, iar acesta este unul dintre modurile ideale.”

Filtrele sunt încă în stadiul de prototip și va mai dura ceva până ce vor fi disponibile în funcția Facebook Live, dar ne oferă deja o direcție clară în care se îndreaptă compania. Conform spuselor lui Cox, în următorii câțiva ani, majoritatea traficului de pe internet va fi reprezentat de conținut video, atingând până la 70% din total.