24 oct. 2016 | 07:29

Facebook duce din nou cenzura sânilor la extrem

ACTUALITATE
Facebook duce din nou cenzura sânilor la extrem

La scurt timp după ce au anunțat că vor fi mai precauți în eliminarea conținutului cu potențial erotic de pe Facebook, oficialii companiei americane au dat-o din nou de gard.

După ce au cenzurat unele dintre cele mai importante fotografii de război, sistemul automat de cenzură al Facebook și-a arătat din nou limitările în urmă cu câteva zile.

De această dată, victima a fost o campanie anti-cancer mamar ce încerca să promoveze soluții de auto-diagnosticare a nodulilor.

Partea fascinantă este că, deși în trecut au fost cenzurate orice fotografii care înfățișau sâni și organe sexuale masculine sau feminine, de această dată a fost vorba de un desen cât se poate de abstract.

Subiectul întregii campanii a fost sintetizat folosind imaginea de mai jos. Dacă nu era evident, vorbim doar de niște cercuri roz ce aduc într-o oarecare măsură aminte de sâni, dar nu pot fi considerate o referință directă.

După o campanie foarte agresivă anti-Facebook a celor de la Cancerfonden – fundația responsabilă de proiectul cenzurat, imaginea a ajuns din nou online pe pagina de Facebook a campaniei.

În scrisoarea deschisă la adresa rețelei sociale, membrii fundației au argumentat că ești obligat să folosești săni pătrați pentru a nu fi victima cenzurei pe Facebook.

Nu a durat mult până când cei de la Facebook au publicat un comunicat de presă pe marginea subiectului, dar, cum era de așteptat, argumentele pentru astfel de greșeli sunt aceleași pe care le-am auzit și în trecut. ,,Facebook examinează milioane de fotografii în fiecare săptămână și uneori șterge câteva din greșeală.” Deși există o fărâmă de adevăr în argumentele companiei conduse de Mark Zuckerberg, având în vedere cât de des s-a întâmplat ceva similar în ultimul an, te-ai fi așteptat totuși la un pic mai multă eficiență. În definitiv, este inadmisibil ca prin intermediul unei platforme online atât de relevante, precum Facebook, să nu poți realiza o campanie de informare.
sani-digitali cenzura facebook

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele