Facebook va cenzura mai puțin conținut de pe site

Facebook va cenzura mai puțin conținut de pe site

Facebook a fost criticat multă vreme pentru deciziile pe care le-a luat în legătură cu cenzura, marcând greșit unele articole sau fotografii.

Dacă aruncăm o privire pe termenii și condițiile site-ului, vom descoperi că platforma de socializare nu are nicio intenție de a fi un bastion al libertății de exprimare. În trecut, conținutul care încălca standardele risca să te lase fără cont, nu doar fără postarea respectivă.

Recent, Facebook a anunțat că va permite utilizatorilor să posteze conținut care încalcă regulile, dacă acesta este un material relevant și informativ, mai exact conținut de tipul știrilor. Compania va lucra alături de comunitate și de parteneri pentru a afla ce este ”important” pentru interesul public, iar schimbările vor fi implementate folosind noi unelte și decizii.

”Intenția noastră este să arătăm mai multe imagini și povești, dar fără să arătăm conținut grafic minorilor și altor persoane care nu vor să vadă așa ceva”, spun Joel Kaplan și Justin Osofsky, vicepreședinți ai Facebook.

În ultimul an, Facebook a fost constrâns în repetate rânduri să aducă pe site conținut cenzurat pentru natura sa îndoielnică. La acest capitol se încadrează împușcături surprinse de videoclipurile live de pe Facebook, dar și fotografii istorice care conțin nuditate.

Compania s-a bazat până acum pe algoritmi și pe automatizare pentru a oferi știri utilizatorilor, dar și acest sistem a fost criticat pentru că nu știe să deosebească știrile adevărate de cele false. Astfel, Facebook pare că se întoarce către utilizatorii reali pentru a înțelege ce e mai bine pentru comunitate.

Astfel, aceștia vor lucra cu experți din diverse domenii: jurnaliști, fotografi, oameni ai legii și nu numai, pentru a oferi mai multe tipuri de conținut. Facebook nu a oferit încă un comentariu, după ce digitaltrends.com au cerut mai multe detalii.

Citește și:
Etichete: