29 aug. 2016 | 07:38

Facebook ajută creatorii de clipuri video pe verticală

ACTUALITATE
Facebook ajută creatorii de clipuri video pe verticală

Ar fi fost ideal să învățăm cu toții să filmăm clipuri cu telefonul pe orizontală, dar Facebook s-a decis să ajute persoanele care postează deseori clipuri pe verticală. 

Facebook se află într-o evoluție permanentă. În orice moment, experimentează noi funcții pe un public limitat sau promite implementarea de noi actualizări care s-ar putea sau nu să vă încânte. Dintre acestea, cele mai multe vizează News Feed-ul, atât tipul de conținut care vă este servit, cât și modul în care vă este afișat.

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care postează clipuri pe Facebook filmate cu telefonul ,,în picioare”, gigantul în socializare se simte nevoit să se adapteze. De când a suportat partajarea de conținut video, Facebook a înfățișat în News Feed clipurile pe verticală ca fiind sub forma unui pătrat, decupate. Este adevărat că în momentul în care inițiați redarea, acestea se vedeau pe întregul ecran în formatul în care au fost imortalizate, dar această particularitate nu era foarte evidentă înainte să dați click pe ele.

Din acest motiv, printr-un update ce urmează să fie implementat în următoarele săptămâni, clipuri pe verticală vor fi ilustrat în News Feed prin intermediul unor secvențe cu un raport de aspect de 2:3, în loc de 1:1. ,,Știm că oamenii se bucură când au parte de experiențe mai imersive pe Facebook, de aceea începem să afișăm o porțiune mai mare din clipurile video pe verticală în News Feed pe mobile.” Astfel a fost motivată noua funcție de către un purtător de cuvânt al companiei pentru Marketing Land.

În urmă cu câțiva ani, poate am fi văzut un avertisment la filmare care vă atenționa că ar fi bine să întoarceți telefonul înainte să începeți. Acum există însă prea multe aplicații care pun accent exact pe acest tip de conținut pe verticală. Snapchat, Periscope sau Meerkat sunt doar câteva exemple. Când vine vorba de mobile, până și reclamele se pare că sunt vizionate până la capăt mai mult, dacă includ conținut pe verticală.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele