26 aug. 2016 | 14:34

O nou funcție Facebook ar putea să-i ajute pe unii să-și înșele mai ușor partenerii

ACTUALITATE
O nou funcție Facebook ar putea să-i ajute pe unii să-și înșele mai ușor partenerii

Facebook testează în prezent o nouă modalitate prin care utilizatorii pot oferi comentarii.

După cum am mai spus, Facebook experimentează multe funcții noi pe un public limitat înainte de a le face disponibile publicului larg. Un bun exemplu este chiar cel mai recent. Facebook a început să implementeze un sistem prin care, fără nici un fel de intervenție din partea voastră, videoclipurile postate de prieteni sau de pagini publice încep redarea automat redarea cu tot cu sunet.

Deși au fost unii nemulțumiți de acest feature, următorul experiment al rețelei sociale ar putea să dea naștere unei reacții și mai puternice. Asta deoarece Facebook ar testa o funcție care le-ar permite utilizatorilor să ofere comment-uri private la postările altor oameni. Un jurnalist din cadrul publicației The Next Web se pare că a încărcat și două imagini din interiorul aplicației pe Twitter.

Potrivit Elite Daily, într-una dintre ele putem vedea cuvintele ”private comment”, iar în cealaltă este menționat că un asemenea comentariu este ascuns tuturor celorlalte persoane. Rămâne de văzut dacă autorul postării care primește comentariul va avea acces la acesta, însă un asemenea feature ar putea să le permită celor infideli să-și înșele extrem de ușor partenerii.

De asemenea, Facebook ar avea de gând să introducă o opțiune prin care utilizatorii vor putea face transmisiuni în direct împreună cu alte persoane. Practic, în același video vor putea transmite simultan două persoane aflate în locuri diferite și care folosesc telefoane diferite pentru a se filma.

Feature-ul respectiv ar fi debutat în data de 22 august, dar nu toți utilizatorii au primit acces din start. Primii care îl pot folosi sunt persoane publice din SUA care utilizează aplicația Facebook Mentions pe iOS și care au o pagină sau un profil verificat. În primă fază, live-urile se vor folosi de aplicația Mentions pentru iOS. Celelalte pagini din SUA vor beneficia de noua opțiune abia în luna septembrie, iar din octombrie sau noiembrie funcția va ajunge și în restul lumii. Utilizatorii obișnuiți vor avea acces la ea tot în acea perioadă.