28 dec. 2016 | 11:43

Cum asculți orice radio din lume online cu ajutorul Radio Garden

ACTUALITATE
Cum asculți orice radio din lume online cu ajutorul Radio Garden

Sunt foarte multe site-uri și aplicații dedicate pentru radio online, dar un nou site te ajută să asculți orice radio din lume navigând pe un glob pământesc.

Dacă vrei să știi cum asculți orice radio din lume, s-ar putea să fie suficient să pornești un vechi Winamp pe Windows sau iTunes pe Mac. Pe lângă acestea, există o multitudine de variante mai mult sau mai puțin prietenoase care generează rezultate similare. Cele mai multe dintre ele implică însă utilizarea de cuvinte cheie. Trebuie să cauți un gen de muzică sau o țară pentru a vedea câteva posturi.

Cineva s-a gândit însă la o soluție mai prietenoasă și mult mai utilă, mai ales când nu știi ce vrei să asculți. Aceasta reprezintă și un mod interesant de a descoperi diferențe sau similarități culturale. Serviciul cu pricina este complet gratuit și poartă numele Radio Garden. 

Ușor de ținut minte și accesibil cu orice browser modern, website-ul asociază toate posturile radio zonelor de pe glob din care acestea sunt emise. Rotești globul pământesc ca și cum ai folosi Google Earth și vei descoperi o multitudine de posturi noi. Nu contează dacă vrei să te trezești dimineața pe știrile de la americani sau vrei să asculți ultimele hituri rusești. Toate sunt la un click distanță.

Interfața Radio Garden este realizată în WebGL și, deși s-ar putea să consume destul de multe resurse hardware, în cea mai mare parte a timpului, ar trebui să nu îți facă probleme. Calitatea audio este foarte bună și, de dragul melancoliei, atunci când căuți un post nou, există foșnetul specific căutării de noi frecvențe de la un radio analogic. În colțul din dreapta jos vei vedea în permanență ora exactă, iar dacă vrei să pui pe silențios radio-ul fără să închizi fereastra, este suficient să apeși pe icoana de difuzor din dreapta sus. Opțional, ca tipuri de conținut, te poți juca și cu butoanele History, Jingles sau Stories, deși opțiunea Live mi se pare cea mai practică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele