27 iul. 2016 | 14:18

Chinezii de la Xiaomi lansează primul lor laptop

ACTUALITATE
Chinezii de la Xiaomi lansează primul lor laptop

Xiaomi debuitează în acest fel pe piața laptopurilor.

Vă spuneam în urmă cu câteva zile că, după ce a creat una dintre cele mai populare brățări inteligente, una dintre cele mai apreciate biciclete electrice și un gadget inteligent pentru gătirea orezului, Xiaomi ar vrea să intre și pe piața laptopurilor. Zvonurile au fost acum confirmate, iar chinezii au lansat primul lor dispozitiv de acest fel. Se numește Mi Notebook Air, este dotat cu Windows și va concura pe piață împotriva MacBook-urilor produse de Apple.

Xiaomi Mi Notebook Air 3

După cum scriu cei de la Verge, Mi Notebook Air va fi disponibil în două culori (auriu și argintiu), dar și în două versiuni cu specificații diferite. Una dintre acestea are un ecran de 13,3 inci și include un procesor Intel Core i5, 256GB SSD pentru stocarea informațiilor personale și o placă video Nvidia GeForce 940MX, despre care Xiaomi spune că este suficient de puternică pentru a permite rularea unor jocuri precum Dota 2. De asemenea, din punct de vedere al conectivității, vom avea de-a face cu un port USB Type C.

De cealaltă parte, versiunea cu un ecran de 12,5 inci beneficiază de un procesor Intel Core M3, 128GB SSD și o placă video integrată. Cu toate acestea, se pare că va avea o autonomie mai bună decât modelul de 13,3 inci.

Xiaomi Mi Notebook Air 2

În mod interesant, laptopul este fabricat, de fapt, de către Tian Mi, un partener al companiei, însă va fi vândut cu brandul Xiaomi. După cum puteți vedea și în imaginile de mai sus, nu există logo-uri pe partea exterioară. Așa cum era de așteptat, versiunea de 12,5 inci este mai ușoară decât cea de 13,3 inci. Aceasta cântărește 1,07 kilograme, cu aproximativ 0,2 kilograme mai puțin decât celălalt model anunțat.

Cât despre disponibilitate, nu putem decât să vă spunem că laptopurile vor ajunge în magazinele din China în data de 2 august. Pentru moment, nu știm dacă Xiaomi are de gând să le lanseze și în alte țări. Modelul de 13,3 inci va costa în jur de 750 de dolari, în timp ce modelul de 12,5 inci va avea un preț de 525 de dolari.