20 mai 2016 | 12:00

Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă

FEATURE
Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă

În zilele noastre, oamenii nu își mai permit luxul de a aștepta ore întregi să li se încarce telefonul, așa că tehnologiile de fast charging au avansat foarte mult. Prin urmare, ca să îți ușurăm procesul de cercetare a pieții, noi îți prezentăm o listă cu o parte dintre cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă.

Producătorii au început în anul 2012 să lucreze serios la tehnologiile pentru încărcare rapidă. Astfel, în 2012 debuta pe piață QuickCharge 1.0, invenția celor de la Qualcomm, care reduce perioada de reîncărcare cu aproximativ 40%. Ulterior, Qualcomm a îmbunătățit tehnologia QuickCharge 1.0, lansând varianta 2.0, care era disponibilă tuturor dispozitivelor dotate cu procesorul Snapdragon 800.

Totuși, producătorii au realizat că ar putea economisi bani furnizând încărcătoare mai puțin performante. Însă succesul de care s-a bucurat QuickCharge i-a determinat și pe alți producători să se implice în acest sector. Primii care au reușit să atragă atenția au fost cei de la Oppo, prin încărcătoarele VOOC livrate odată cu modelele Find 7. Folosindu-se de mici modificări ale conectorului USB și ale bateriei, telefoanele Find 7 se încărcau în mai puțin de o oră și jumătate, mult mai rapid decât orice alt terminal la acea vreme.

Recordul Oppo a fost doborât de Samsung cu ajutorul ”Fast Adaptive Charging”, implementată în noile Samsung Galaxy S6, care le permite flagship-urilor să se reîncarce complet într-o oră și 18 minute, după cum scrie Phonearena. Așa că iată cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă.

Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă – Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 e unul dintre cele mai bune telefoane de pe piață, și nu doar în ceea ce privește încărcarea rapidă. Are un display de 5,1 inch cu rezoluție QHD, probabil același panou S-AMOLED pe care l-am văzut și pe modelul de anul trecut. S7 edge vine cu un display ceva mai mare, de 5,5 inch, cu aceeași rezoluție.

Camerele foto sunt de 5, respectiv 12MP, cei de la Samsung renunțând la senzorul de 16MP, pentru unul de rezoluție mai mică, dar considerabil mai bună, în special în condiții de lumină scăzută. Bateriile sunt mai mari. Samsung Galaxy S7 vine cu un acumulator de 3.000 mAh, iar versiunea edge are o baterie de 3.600 mAh. Senzorul de amprente este acolo unde a fost și anul trecut, iar slotul pentru card microSD a fost introdus din nou, la fel și rezistența la apă. Încărcarea rapidă – atât prin cablu, cât și prin încărcător wireless – garantează că nu vei sta prea mult lipit de perete. Într-o oră și 18 minute ajunge la 100%, iar în 30 minute la peste 50%. Poți citi un review complet aici, iar telefonul îl poți cumpăra de AICI.

Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă – LG G5

LG G5 are specificațiile unui vârf de lance reușit. Are un display de 5,3 inch cu rezoluție QHD. Are un procesor Snapdragon 820 și 4GB RAM. Are o baterie de 2.800 mAh, 32GB spațiu de stocare și slot pentru card microSD. Are camere foto de 16 și 8MP pe spate și de 8MP pe față. Are senzor de amprente, încărcare rapidă și conector de tip USB-C. Încărcarea rapidă a LG G5, care se face prin USB C și asigură o încărcare aproape completă în aproape o oră.

Mai mult, are și posibilitatea de a renunța la partea de jos, pentru a acomoda un modul diferit, cu funcționalități suplimentare. Aceste module se numesc ”Friends”, adică prieteni, și, deocamdată, există unul pentru sunet HiFi în căști și unul cu o baterie mai mare și grip mai bun, pentru a folosi telefonul pe post de cameră foto. De asemenea, pentru și mai multe informații poți citi acest review, iar telefonul îl găsești AICI.

Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă – Huawei Mate S

Huawei Mate S are un ecran Full HD de 5,5 inci, un procesor octa-core care include patru nuclee tactate la 2,2GHz și alte patru nuclee tactate la 1,5GHz și 3GB memorie RAM, completată de un spațiu de stocare intern de 64GB. De asemenea, acesta include o cameră foto principală de 13MP și una de 8MP, amplasată în partea frontală a telefonului, pregătită să captureze selfie-uri și videoconferințe. Încărcarea lui Huawei Mate S durează o oră şi 59 de minute. Îl cumperi de AICI la preț redus.

Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă – Asus Zenfone 2

Telefonul are un preț foarte accesibil, iar designul este similar cu cel al fraților mai mari, dar carcasa este din plastic. Butoanele sunt poziționate tot pe spate, iar ecranul de 5,5 inch are rezoluție Full HD. La capitolul hardware, taiwanezii au ales să includă un procesor quad-core de 2,3GHz și 4GB RAM. Camerele foto de pe fași și de pe spate sun de 5, respectiv, 13 megapixeli. Grație bateriei de 3.000 mAh și raportului calitate/preț de excepție, e o alegere excelentă. Cât despre încărcarea rapidă, ZenFone 2 ajunge la 100% într-o oră și 49 de minute. ZenFone 2 poate fi cumpărat la un preț bun de AICI.

Cele mai bune telefoane cu încărcare rapidă – Xperia Z5

Xperia Z5 nu iese din tiparele care au consacrat variantele din seria Z din trecut, dar s-a păstrat în topul telefoanelor cu autonomie excelentă (cu o baterie de 2.900 mAh) și dispune de încărcare rapidă. Xperia Z5 se laudă cu asigurarea de baterie pentru două zile la o singură încărcare. De asemenea, cei de la Sony se laudă cu o zi întreagă de energie pentru o încărcare de doar 45 de minute. Îl poți cumpăra de AICI.