10 nov. 2016 | 12:42

Black Friday: telefoane vechi pe care încă le poți cumpăra

Black Friday
Black Friday: telefoane vechi pe care încă le poți cumpăra

Black Friday este foarte aproape, iar în cazul în care vă doriți un nou telefon, merită să vă orientați și asupra unor modele vechi.

Black Friday este ocazia perfectă de a vă schimba telefonul mobil. În cazul în care vreți să optați pentru unul dintre cele mai noi modele, aveți la dispoziție o gamă extrem de variată de dispozitive interesante, printre care se numără Samsung Galaxy S7, iPhone 7, OnePlus 3 sau Huawei P9. Toate acestea oferă performanțe de top, au un design de excepție și vor beneficia de update-uri ale sistemului de operare în perioadă următoare.

Dacă, totuși, vă numărați printre cei care vor să economisească bani, puteți opta pentru unul dintre cele lansate în anii trecuți. Majoritatea pot face față fără probleme cerințelor utilizatorilor în ziua de azi, iar unele încă mai primesc actualizări din partea producătorilor. În lista de mai jos am inclus doar câteva dintre acele telefoane vechi pe care pe puteți achiziționa înainte de Black Friday

Pentru anul acesta, cel puțin în cazul eMAG, de Black Friday 2016, ofertele vor acoperi produse din game foarte variate, de la televizoare, telefoane mobile, tablete și laptopuri, produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri), frigidere, mașini de spălat, la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru mașină, mobilă. Cel mai mare retailer online susține că „pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de până acum”.

Black Friday – LG G4

LG G5 nu s-a bucurat de un succes remarcabil pe piață, însă modelul G4 beneficiază de un design foarte plăcut. Flagship-ul lansat de coreeni de anul trecut are un ecran IPS LCD de 5,5 inci la rezoluție QuadHD. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 808, cu șase nuclee cu frecvențe diferite: două nuclee sunt tactate la 1,8GHZ, iar alte patru lucrează la 1,4GHZ. LG G4 mai are 3GB de memorie RAM, 32GB spațiu de stocare, dar spre deosebire de alte modele poți pune un card microSD de până la 128GB. Camera foto este foarte bună și în lumină și în întuneric și îl poți cumpăra de la eMAG, înainte de Black Friday, de AICI.

Telefoane vechi – Huawei P8

Huawei P8 este o altă soluție bună pentru cei care vor să economisească bani. Telefonul pare a împrumuta unele elemente de la Sony Xperia Z3, iPhone 6 sau alte modele de la ZTE. Însă este fabricat de aluminiu și este plat, similar unui Sony, designerii companiei lăudând liniile telefonului. Mai exact, Huawei P8 are o grosime de doar 6,4 milimetri, fiind cu jumătate de milimetru mai subțire decât iPhone 6.

Huawei P8 are un ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD. Folosește un procesor Kirin 935 cu opt nuclee (versiunea premium), produs chiar de cei de la Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Camera are 13 megapixeli, dar marele atu cu care se laudă chinezii este prezența unui pixel alb suplimentar pentru a crea un spectru RGBW. Vă puteți cumpăra propriul Huawei P8 de AICI.

Black Friday – LG G Flex 2

Atunci când a fost lansat, LG G Flex 2 a fost una dintre surprizele plăcute ale anului. A fost primul smartphone cu procesorul Snapdragon 810 (care se încingea, ce-i drept, dar carcasa din plastic disipa căldură mult mai eficient decât cea de metal de pe HTC One M9), a inclus camera foarte performantă de pe LG G3 și a adus un display curbat de 5,5 inch și rezoluție Full HD de o calitate foarte bună. Cu doar nouă zile rămase până la Black Friday, telefonul poate fi cumpărat la reducere de AICI.

Telefoane vechi – Samsung Galaxy S6

Deși ar părea greu de crezut la prima vedere, Samsung Galaxy S6 are deja o vechime de un an și jumătate. Trei noi flagship-uri Samsung au fost lansate între timp, iar unul dintre ele a fost și retras din cauza unor probleme cu bateria. Din fericire, Samsung Galaxy S6 nu a avut parte de asemenea probleme. După cum am mai spus, în ultima perioadă, telefonul respectiv a fost inclus în fiecare campanie de reduceri.

Are un ecran de 5,1 inci și rezoluție QHD, deținând la un moment dat recordul pentru cel mai mare număr de pixeli per inci. Sub ecran se află un procesor Exynos 7420, pe 64 de biți și cu opt nuclee, fabricat chiar de Samsung, o memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare care variază între 32 și 128GB. Camera foto este absolut senzațională, iar telefonul îl poți cumpăra la reducere de AICI.

Black Friday – iPhone 5S

Da, Apple a lansat cinci telefoane între timp, dar iPhone 5S rămâne, în continuare, un dispozitiv foarte bun. Telefonul încă rulează foarte bine, iar multe persoane apreciază designul elegant al acestuia și ecranul de 4 inci. Desigur, alegerea unui asemenea dispozitiv presupune anumite sacrificii.

Utilizatorii nu vor avea acces la cel mai performant senzor pentru recunoașterea amprentelor și vor fi nevoiți să se mulțumească cu camers foto de 8 megapixeli, inferioară din aproape orice punct de vedere noilor senzori de 12 megapixeli. Însă telefonul are un preț bun și poate fi găsit la ofertă, înainye de Black Friday, AICI.

Telefoane vechi – Motorola XT1092 Moto X New

Nu în ultimul rând, avem un Moto X din anul 2014, de culoare albă cu spate din bambus. Ca dotări tehnice, Motorola Moto X  are un ecran de 5,2 inci full HD AMOLED protejat de Gorilla Glass 3, folosește un procesor Snapdragon 801 quad-core cu 2GB de memorie RAM și spațiul de stocare e de 16GB. Camera foto este de 13 megapixeli cu dual-LED și filmează 4K. Cea frontală e de doi megapixeli, iar acumulatorul are o capacitate de 2.300mAh. Dacă nu vrei să aștepți până la Black Friday, poți cumpăra Moto X de AICI.