19 ian. 2016 | 14:03

Apple convinge autoritățile să interzică unele telefoane Samsung în America

ACTUALITATE
Apple convinge autoritățile să interzică unele telefoane Samsung în America

Nu mai puțin de șapte dispozitive Samsung vor fi interzise în Statele Unite.

Războiul dintre Samsung și Apple durează de ani de zile, iar de curând, compania din Cupertino a reușit să obțină o victorie relativ mică, dar care ar putea avea efecte pe termen lung asupra întregii industriei. Astfel, coreeni nu vor mai avea voie să vândă șapte dispozitive în Statele Unite, autoritățile fiind de părere că Apple ar putea fi afectată de comercializarea lor.

Desigur, decizia nu va afecta Samsung prea mult în perioada următoare. După cum notează Phonearena, cele 7 telefoane interzise sunt următoarele: Galaxy Nexus, primul Galaxy Note, Galaxy Note 2, Samsung Galaxy S2 și Galaxy S2 Skyrocket, Stratosphere și Samsung Galaxy S3. Acesta din urmă este cel mai nou telefon, însă foarte puțini americani probabil aveau de gând să cumpere un Galaxy S3 nou în viitorul apropiat, având în vedere că ne apropiem cu pași repezi de lansarea oficială a lui Galaxy S7.

Pe termen lung, însă, Samsung este de părere că decizia ar putea avea un efect negativ asupra industriei, iar ”trolii de patente” ar putea beneficia enorm de pe urma acestei decizii. Având în vedere că un smartphone este acoperit de 250.000 de patente, iar încălcarea unui ar putea duce la o interdicție de acest fel, trolii de patente ar putea cere mai mulți bani în timpul negocierilor cu marile companii.