08 iun. 2015 | 09:30

Robotul care a reuşit să învingă un maestru samurai [VIDEO]

ACTUALITATE
Robotul care a reuşit să învingă un maestru samurai [VIDEO]

Abilitatea de a folosi o sabie cu rapiditate şi precizie implică un număr semnificativ de ani de experienţă sau câteva linii de cod prin care programaţi un robot.

Roboţii sunt creaţii fascinante ce devin mai impresionante în fiecare zi. Abilitatea lor de a acumula cunoştinţe noi este remarcabilă, iar precizia lor în a executa sarcini cu un nivel redus de creativitate este impecabilă.

Cu alte cuvinte, este doar o chestiune de timp până când viitorul ilustrat în seria de filme Terminator s-ar putea materializa. Un pas semnificativ în această direcţie a fost realizat de Yaskawa Electric Corporation, o companie japoneză care tocmai şi-a lansat cea mai nouă creaţie.

Nu este vorba de un robot clasic, dar braţul robotic a cărui performanţă o puteţi urmări mai jos este spectaculoasă.

În contextul în care a învăţat să folosească o într-un ritm incredibil de scurt, este evident că utilizarea acestei arme letale nu se va mai rezuma doar la maeştri samurai precum Isao Machii.

În plus, un om precum Machii incorporează empatie, compasiune, milă şi alte sentimente care, uneori, pot afecta eficienţa. Robotul ştie doar să execute.

În cazul în care nu aţi mai auzit de Isao Machii, merită să aveţi în vedere că este unui dintre cei mai rapizi spadasini ai secolului 21. A reuşit să taie un crevete care zbura prin aer cu o viteză de 130 Km/h.

În mod evident, dacă sunteţi fanii unui scenariu fatidic, puteţi vedea oricând semne în această direcţie. Dacă aveţi doar o fascinaţie pentru tehnologie, puteţi privi scurt metrajul de mai jos dintr-o perspectivă pur academică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele