25 iun. 2015 | 10:10

Poți folosi Facebook Messenger și fără cont Facebook

ACTUALITATE
Poți folosi Facebook Messenger și fără cont Facebook

Facebook Messenger devine o aplicație din ce în ce mai complexă. Deși nu ne-a plăcut inițial faptul că cei de la Facebook ne-au obligat să o instalăm separat pentru a trimite mesaje, trebuie să ne conformăm cu faptul că acum e o aplicație independentă.

Acum, noii utilizatori se pot loga și trimite mesaje chiar fără a avea un cont Facebook. Funcționează similar WhatsApp, adică tot ce ai de făcut este să îți introduci numele și numărul de telefon. Apoi, vei putea conversa cu prietenii care au cont, prin asocierea numerelor de telefon, scriu cei de la Yahoo! Tech.

Deși este puțin ciudat și improbabil ca cineva să folosească Facebook Messenger fără un cont Facebook, acest pas nu face decât să confirme faptul că dezvoltatorii vor să transforme aplicația în cea mai populară de acest tip. După introducerea funcției de conferință video, această aplicaţie a devenit un concurent foarte serios pentru servicii precum Skype, Hangouts sau Facetime. În prezent, numără peste 600 de milioane de utilizatori globali.

De asemenea, cândva banala aplicaţie de mesagerie a devenit o platformă pentru alte mici aplicaţii, extensii şi funcţii avansate create de companii mai mari sau mai mici. Practic, în interiorul programului pentru conversaţii virtuale, poți rula alte programe care nu trebuie să fie neapărat adiacente ideii de chat.