04 aug. 2015 | 17:23

MIUI-rea Android: Xiaomi pregătește o nouă interfață pentru vârful de gamă

ACTUALITATE
MIUI-rea Android: Xiaomi pregătește o nouă interfață pentru vârful de gamă

În urmă cu un an, Xiaomi lansa interfața MIUI 6 și semăna izbitor de mult cu ceea ce Apple avea în iOS. Acum, chinezii pregătesc o interfață nouă și de dragul așteptării am putea spera la o altă abordare.

„Apple de China“, cum a ajuns să fie cunoscută compania Xiaomi mai ales după telefoanele din ultimii ani, dar și datorită succesului, pregătește interfața MIUI 7 pentru prezentare pe 13 august. Anul trecut, sloganul pentru MIUI 6 a fost „Less is more”, dar a fost, mai degrabă, „less is more like iOS 7”, ceea ce Apple avea deja pe piață.

În ciuda asemănările, Xiaomi este de neoprit în China. A ajuns în topul producătorilor, iar la nivel global debutează pe mai multe piețe prin accesorii și telefoane ieftine. Iar acum, odată cu MIUI 7, este așteptat telefonul Xiaomi Mi5, versiunea care să se întreacă cu Apple iPhone 6s, Galaxy S6, OnePlus 2 și LG G4. În prezent, MIUI 6 are Android 5.1.1 Lollipop, așa că fie folosește tot Lollipop drept Android de bază, fie trece direct la Android M, iar Xiaomi se va lăuda cu un produs „în lucru”.

MIUI 7 pe urmatorul Xiaomi

Când vine vorba de Xiaomi Mi5, acesta cel mai probabil va avea Qualcomm Snapdragon 810 sau 820 cu opt nuclee, un ecran de sub 5,5 inci la rezoluție full HD, 3 sau 4GB de memorie RAM și un spațiu de stocare începând cu 16GB. De asemenea, nu va lipsi camera foto cu senzor Sony, cel mai probabil de 20 megapixeli, și designul similar iPhone și Galaxy S6. MIUI 7 va fi prezentată la Beijing pe 13 august, conform GSMArena.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele