20 mart. 2015 | 17:50

iPhone se mișcă greu? Cele mai bune sfaturi ca să “accelerezi” dispozitivele cu iOS 8

TUTORIALE
iPhone se mișcă greu? Cele mai bune sfaturi ca să “accelerezi” dispozitivele cu iOS 8

În mod normal, dispozitivele iPhone sau iPad cu iOS încep să dea semne de încetinire după câțiva ani de utilizare. Totuși, chiar dacă ai un gadget nou și observi că se mișcă mai lent decât ar trebui, poți încerca unul dintre trucurile următoare.

Repornirea (sau reboot) se numără printre cele mai simple și eficiente metode de a “resuscita” un terminal care pare obosit. Majoritatea utilizatorilor ajung să nu-și repornească niciodată dispozitivul. Uneori, este suficient să îl închizi și să aștepți câteva secunde înainte de a-l reporni, pentru ca gadgetul să își recapete viteza.

iOS este foarte eficient în ștergerea datelor inutile stocate de Safari și alte aplicații. Totuși, uneori nu strică să golești manual memoria cache. Pentru a face asta, intră în setările Safari, derulează în jos și apasă butonul Clear History and Website Data. Prin această acțiune, scapi de istoric, de cookies și alte date stocate de memoria cache.

De asemenea, șterge aplicațiile inutile. Ca să fim sinceri, suntem obsedați de aplicații. În momentul în care apare ceva nou, trebuie neapărat să încercăm și noi. Cu toate acestea, toți avem o serie relativ restrânsă de aplicații pe care le folosim în mod constant. Restul sunt de umplutură. Nu fac decât să ocupe spațiu de stocare, să consume baterie și să încetinească dispozitivul, mai ales dacă acesta nu e tocmai nou. O soluție ar fi să le dezinstalăm.

Mai mult, dezactivează Background App Refresh. Este funcția prin care aplicațiile care rulează în fundal pot încărca noi informații. Setarea se poate face astfel: Settings > General > Background App Refresh și poți dezactiva complet sau permite doar anumitor aplicații să o folosească. Pe lângă faptul că telefonul iPhone sau tableta iPad se vor mișca mai repede, vei economisi și bateria.

Autor: Andrada Bonea