14 ian. 2015 | 07:40

Gadgetul care te spionează wireless: Știe tot ce scrii și trimite datele hackerilor [VIDEO]

ACTUALITATE
Gadgetul care te spionează wireless: Știe tot ce scrii și trimite datele hackerilor [VIDEO]

Cu toate că la prima vedere este un încărcător banal de telefon, acesta are abilitatea de a vă înregistra toate tastele apăsate pe o tastatură wireless.

Securitatea datelor este vitală pentru cei mai mulţi dintre noi, mai ales când, pe lângă conversaţii intime desfăşurate pe Facebook, lucrăm cu documente sensibile. Din acest motiv, ar fi bine să vă speriaţi un pic atunci când apar dispozitive pentru înregistrarea tuturor tastelor apăsate.

keysweeper Samy Kamkar  keylogger

Intitulate generic , astfel de soluţii veneau de cele mai multe ori sub forma unor -ul victimei cu scopul de a-i monitoriza conversaţiile, parolele introduse, site-urile vizitate şi orice altă activitate întreprinsă pe computer. De-a lungul anilor au apărut şi keyloggere de tip hardware care se introduc între PC şi tastatura voastră obişnuită, dar acestea nu erau foarte fiabile.

Sami Kambkar, un expert în securitate, tocmai a anunţat un dispozitiv intitulat KeySweeper. Acesta funcţionează atât ca un încărcător de telefon cu un port USB cât şi ca un keylogger. Marele său avantaj este că înregistrează toate tastele apăsate pe o tastatură wireless din celălalt capăt al unei camere. Acest aparat ascunde la interior un Arduino şi un cip RF pentru a intercepta tastele, pentru a le scrie într-un log şi pentru a le expedia hacker-ului din spatele produsului.

Singura sa limitare momentan este că funcţionează doar în tandem cu tastaturi wireless create de Microsoft sau cu tastaturi care folosesc acelaşi protocol de comunicaţii precum cel al Microsoft. Nici măcar nu contează sistemul de operare al PC-ului gazdă. Pentru ca descoperirea lui Kambkar să fie dusă la extrem, respectivul individ a publicat toată schema proiectului şi documentaţia aferentă pentru ca, dacă vă pricepeţi la electronică, să vă realizaţi şi voi propriul keylogger. Mai multe detalii pe marginea acestui subiect găsiţi pe site-ul creatorului şi în clipul de mai jos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele