11 dec. 2015 | 15:25

Ford va investi miliarde de dolari în mașinile electrice

ENTERTAINMENT
Ford va investi miliarde de dolari în mașinile electrice

Cei de la Ford se pare că au planuri mari pentru gama lor de mașini electrice.

Ford, unul dintre cei mai importanți producători de autovehicule din Statele Unite ale Americii, ar putea să-și mărească în mod considerabil gama de autovehicule electrice până în anul 2020. Astfel, după cum scriu cei de la Mashable, compania americană, ar avea de gând să introducă nu mai puțin de 13 autovehicule electrice în următorii patru ani de zile.

Primul dintre acestea ar urma să fie o versiune actualizată a modelului Ford Focus sedan, care va apărea pe piață în cursul anului următor. Acesta va beneficia de tehnologii de reîncărcare rapidă și va avea o autonomie de aproximativ 160 de kilometri. Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu acest lucru, trebuie să știți că modelul actual are o autonomie de aproximativ 120 de kilometri.

De asemenea, Ford va lansa un hibrid Mondeo sedan, dar și hibridul C-Max Energi în China pe parcursul anului următor. În mod interesant, în prezent, doar 13% din toate vehiculele Ford au și versiuni electrice. Până în 2020, oficialii au anunțat, însă, că vor să depășească 40%. Pentru a realiza acest lucru, aceștia ar fi dispuși să facă investiții de aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

”Folosim noi informații de la antropologi, sociologi, economiști, jurnaliști și designeri, alături de tehnici de afaceri tradiționale, pentru a regândi procesul de dezvoltare a produselor, pentru a crea noi experiențe și le oferi o viață mai bună oamenilor”, a declarat Raj Nair, responsabilul cu dezvoltarea de produse noi.