28 apr. 2015 | 06:19

Facebook Messenger devine alternativă la Skype

ACTUALITATE
Facebook Messenger devine alternativă la Skype

Deşi înregistrează numeroase recorduri de popularitate, tocmai a primit unul dintre cele mai importante upgrade-uri de funcţionalitate.

Pentru că la ora actuală foarte multe persoane folosesc Facebook Messenger, inclusiv toţi prietenii voştri, fiecare introdus de compania americană nu trebuie neglijat.

Oficialii Facebook tocmai au anunţat că populara aplicaţie de mobil Facebook Messenger, începând de astăzi, va include posibilitatea realizării de apeluri video in-app. Prin intermediul acestui update, Messenger devine o alternativă foarte serioasă la Skype, Tango sau chiar şi Facetime, serviciul proprietar al celor de la Apple.

Pentru că nu se putea altfel, noua funcţie a fost integrată într-un mod cât se poate intuitiv. Practic, din fereastra unei conversaţii în format text cu o persoană, în orice moment, puteţi face un tap pe butonul sub formă de cameră video din colţul din dreapta sus. Întregul scenariu este imortalizat şi în captura de mai sus. Cu toate că utilizatorii de BlackBerry sau Windows Phone sunt neglijaţi de acest upgrade, funcţia a fost lansată simultan atât pentru utilizatorii de iOS, cât şi de Android.

Având în vedere dificultatea propagării la scară largă a unei noi funcţii cu un impact atât de mare asupra serverelor Facebook, apelurile video vor fi disponibile în etape în Facebook Messenger. Din start, utilizatorii din Belgia, Canada, Croaţia, Danemarca, Franţa, Grecia, Irlanda, Laos, Lituania, Mexic, Nigeria, Norvegia, Oman, Polonia, Portugalia, Anglia, SUA şi Uruguay vor putea face video conferinţă. Cei de la Facebook au promis că nu va dura foarte mult până când populaţia de pe restul mapamondului va avea acces la aceeaşi funcţie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele