14 sept. 2015 | 17:53

Cyanogen o vrea pe Cortana pe post de asistent personal

ACTUALITATE
Cyanogen o vrea pe Cortana pe post de asistent personal

Cortana, asistentul personal digital al celor de la Microsoft, a fost adus oficial pe Android încă din vara acestui an, printr-o aplicație. Totuși, pentru ca acesta să fie folosit ca o alternativă la Google Now, necesită o bună integrare, iar Cyanogen este dispus să facă asta.

În cazul în care nu sunteți familiarizați cu Cyanogen, compania este aceea din spatele sistemului de operare cu același nume, o versiune non-Google a Android-ului, care are un aspect oarecum diferit și oferă mai multe opțiuni utilizatorilor săi.

CyanogenMod a fost întotdeauna alegerea preferată de cei care doreau să-și îmbunătățească telefonul Android și a câștigat teren, devenind mainstream, de când a fost folosit ca sistem de operare pentru smartphone-ul OnePlus One.

Compania este deja în relații bune cu Microsoft, aplicațiile Office fiind instalate din start în sistemul de operare CyanogenMod, iar potrivit unui interviu pentru International Business Times, CEO-ul Kirt McMaster , este dispus să solidifice relația cu Microsoft, prin transformarea Cortanei în asistentul personal oficial al sistemului său de  operare.

„Când cei de la Apple au lansat Apple Music la WWDC, au arătat cum Siri este integrată în platformă. Siri nu rulează în cadrul aplicațiilor precum Spotify, lucru pe care noi îl putem face. Prin integrarea Cortanei de la Microsoft în sistemul nostru de operare, asistentul digital va putea rula în aplicații precum Spotify, dar și alte servicii”, a declarat Kirt McMaster.

McMaster are un punct de vedere valid. Oricât de performantă ar fi Siri și oricâte trucuri ar știi, aceasta este foarte limitată dacă nu folosești serviciile Apple. Având control vocal asupra aplicațiilor precum Spotify sau alte aplicații de genul, ar fi o caracteristică excepțională, care ar îmbunătății considerabil modul în care interacționăm cu astfel de asistenți personali.