08 mai 2015 | 14:36

Cele mai subțiri telefoane: Când fiecare milimetru contează

FEATURE
Cele mai subțiri telefoane: Când fiecare milimetru contează

Am stabilit deja că oamenii au dezvoltat o afinitate pentru gadgeturile super slim. Și pe bună dreptate, pentru că în afară de designul futurist, majoritatea excelează și în ceea ce privește specificațiile.

Noi am alcătuit o listă cu cele mai subțiri telefoane, pe care ar trebui să le iei în calcul în cazul în care vrei să îți achiziționezi un smartphone nou.

Cele mai subțiri telefoane – Allview X2 Soul mini

Allview X2 Soul mini are o grosime incredibilă de doar 5,15 milimetri, cântărește numai 97 de grame și are un ecran de 4,8 inci cu rezoluție HD (1.280×720). Allview X2 Soul mini este un smartphone mid-range cu dotări care nu vor da pe nimeni pe spate, dar care ar trebui să se comporte foarte bine în folosirea de zi cu zi. Spațiul de stocare intern este de 16GB, iar camera foto principală este de 8MP. Pe față este un senzor special pentru amatorii de selfie-uri, de 5MP.

Impresionant este faptul că Allview X2 Soul mini are o baterie de 2.100mAh, care ar trebui să ofere o autonomie decentă, în ciuda grosimii foarte reduse. Este unul dintre cele mai subțiri telefoane din lume și a intrat chiar și în Cartea Recordurilor întocmai pentru această caracteristică. Poate fi cumpărat de AICI.

allview x2 soul mini cele mai bune telefoane pentru femei

Cele mai subțiri telefoane – Vivo X5 Max

Allview X2 Soul mini și-a pierdut locul fruntaș din topul celor mai subțiri telefoane odată cu lansarea Vivo X5 Max. Are 4,75 mm grosime în cel mai gros punct și doar 3,98 mm în cel mai subțire. Per total, e telefonul „cât o foaie de hârtie“, dar nu duce lipsă de dotări bune. Vivo X5 Max are un ecran full HD Super AMOLED de 5,5 inci, un procesor octa core Qualcomm Snapdragon la 1,7GHz, respectiv 1GHz, 2GB de memorie RAM și 16GB spațiu de stocare la care se pot adăuga alți 128GB prin intermediul unui card microSD. Camera foto are 13 megapixeli și rulează Android 4.4.4 cu interfața Funtouch OS 2.0. Deocamdată nu este disponibil în România.

vivo x5 max 4

„Frații subțirimii”: Huawei P8 și Huawei Ascend P7

Desigur, nu putem omite noul flagship al chinezilor, modelul Huawei P8. Are o grosime de 6,7 milimetri, ecran de 5,2 inci la o rezoluție full HD, folosește un procesor Kirin cu opt nuclee, produs de Huawei, și mai are 3GB de memorie RAM. Camera are 13 megapixeli, dar marele atu cu care se laudă chinezii este prezența unui pixel alb suplimentar pentru a crea un spectru RGBW.

Pixelul în plus aduce o reproducere mai bună a culorilor în fotografii și prezintă mai multe detalii. Potrivit Huawei, camera are cu 32% mai mult contrast și luminozitate față de alte camere de telefoane mobile de pe piață. Deocamdată, nu este valabil în România.

Totuși, dacă dorești un smartphone Huawei subțire, poți opta pentru modelul Ascend P7, care are o grosime de 6,5 milimetri și poate fi achiziționat de AICI.

Huawei P8 hands-on 1

Samsung Galaxy S6 și Galaxy S6 edge, cele mai cele

Samsung Galaxy S6 nu este numai cel mai spectaculos telefon lansat de sud-coreeni, dar este și unul dintre cele mai subțiri smartphone-uri disponibile pe piață. Are o grosime de doar 6,8 milimetri, fiind mai subțire decât iPhone 6, un ecran de 5,1 inci și rezoluție QHD, deținând, cel puțin momentan, recordul pentru cel mai mare număr de pixeli per inci. De asemenea, camera foto este excepțională, dar despre aceasta puteți citi mai multe aici. Modelul Galaxy S6 poate fi cumpărat de AICI, iar varianta edge de AICI.

Samsung Galaxy S6 și S6 edge (8)

Printre cele mai subțiri telefoane e și iPhone 6

Nu este de neglijat nici iPhone 6, care are o grosime de 6,9 milimetri, respectiv 7,1 milimetri, pentru modelul iPhone 6 Plus. Camera este una dintre cele mai bune de pe piață, focalizează rapid, redă culorile bine, filmează impecabil și funcția de slow-motion poate da naștere unor efecte cu adevărat impresionante. Se descurcă și în condiții de lumină puternică, și în condiții de lumină scăzută. Performanța este, de asemenea, fără cusur. Poate fi achiziționat de AICI, iar modelul iPhone 6 Plus poate fi găsit AICI.

iPhone 6 si iPhone 6 plus