02 iun. 2015 | 18:46

Ce telefon merită cumpărat în 2015: 10 modele vechi și noi

FEATURE
Ce telefon merită cumpărat în 2015: 10 modele vechi și noi

Am ajuns deja la jumătatea anului și am apucat să punem mâna pe toate smartphone-urile importante lansate până acum, așa că vă putem spune ce telefon merită cumpărat în 2015.

Companiile de top și-au dus smartphone-urile la un cu totul alt nivel, iar cele mai mici au adus modele foarte puternice, dar la prețuri mai mici.

Anul 2015 pare să fie cel mai bun an pentru a-ți schimba smartphone-ul, având în vedere că modelele vin cu Android 5.0 Lollipop preinstalat, au performanțe incredibile și camere foto senzaționale.

Dacă te întrebi ce telefon merită cumpărat în 2015, am pregătit două liste: una cu telefoanele lansate anul acesta, una cu telefoanele lansate anul trecut, dar care încă merită toți banii. De pe listă lipsesc iPhone 6S și Samsung Galaxy Note 5, dar și OnePlus Two. Având în vedere că nu au ajuns încă pe piață, putem doar să presupunem că merită cumpărate, dar nu știm toate detaliile despre ele.

ce telefon merita cumparat in 2015

Ce telefon merită cumpărat în 2015 – noile sosiri

LG G4 conduce în topurile noastre de până acum. Sud-coreenii au ales pentru un design inedit, cu o carcasă din piele naturală și un ecran ușor curbat. Display-ul de 5,5 inch are o rezoluție QHD și este o adevărată evoluție față de modelul de anul trecut. Cu toate că cei de la LG nu au optat pentru vârful de gamă Snapdragon 810, asta nu înseamnă că performanțele Snapdragon 808, combinat cu 3GB memorie RAM, sunt de ignorat. Totuși, partea cea mai bună la LG G4 o reprezintă camera foto excepțională, după cum reiese din review-ul nostru. Puteți cumpăra LG G4 de AICI.

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge sunt două telefoane care ne-au uimit prin calitatea construcției. Vorbim despre două terminale cu adevărat premium, făcute din metal și din sticlă, terminale un pic atipice având în vedere ”tradiția” Samsung. Au ecrane extraordinare, de 5,2 inch și rezoluție QHD, procesoare Exynos care au dărâmat toate topurile și camere foto care se descurcă de minune în orice condiție. Găsiți review-ul nostru pentru S6 și S6 Edge aici, iar telefoanele le puteți cumpăra de AICI.

ASUS Zenfone 2 a fost o adevărată surpriză pe piața smartphone-urilor. Taiwanezii sunt pricepuți la PC-uri, laptopuri, ultrabook-uri și componente de gaming, dar anul acesta chiar au reușit să iasă în evidență cu un smartphone care oferă o experiență premium la un preț midrange. ASUS Zenfone 2 este primul smartphone cu 4GB memorie RAM și, cu ajutorul unui procesor Intel, reușește să treacă fără să gâfâie indiferent ce sarcină i-ai arunca în cârcă. Are un design foarte atrăgător, un ecran frumos de 5,5 inch și rezoluție full HD și o cameră foto capabilă să facă fotografii și în cele mai întunecate încăperi. Dacă vă întrebați ce telefon merită cumpărat în 2015, trebuie să știți că încă nu a avut parte de o lansare oficială pe piața din România, dar îl puteți găsi în unele magazine, așa că îl puteți comanda de AICI.

[related]

Huawei P8 a fost o altă surpriză a acestui an. Modelul P7 ne-a plăcut, dar avea câteva probleme și nu putea fi considerat chiar un smartphone de top. Modelul de anul acesta chiar răspunde la întrebarea ”ce telefon merită cumpărat în 2015”, chiar dacă aduce un pic cam mult a iPhone din punct de vedere al designului. Smartphone-ul are un ecran luminos și colorat și una dintre cele mai bune camere foto introduse pe un telefon anul acesta. Nu are un preț foarte mare, puteți citi mai multe despre el aici, iar de comandat, îl puteți comanda de AICI.+

HTC One M9 este un telefon foarte frumos care merită cumpărat în 2015, dar înainte să aruncați cu bani înspre el, trebuie să țineți cont de câteva aspecte. Da, este performant. Da, are un ecran foarte bun, cu toate că rezoluia este numai full HD. Da, are o interfață foarte reușită. Nu, nu are o cameră excepțională. Camera foto de pe HTC One M9 este cel mai mare minus, dar asta nu înseamnă că taiwanezii au eșuat lamentabil. Senzorul se descurcă bine la lumină, dar la întuneric nu se descurcă foarte bine și, sincer, aveam așteptări mai mari de la această companie. Review-ul îl găsiți aici, iar telefonul îl puteți comanda de AICI.

ce telefon merita cumparat in 2015

Ce telefon merită cumpărat în 2015 – veteranii de anul trecut

iPhone 6 și iPhone 6 Plus s-au numărat printre vedetele anului 2014. Dacă nu știți ce telefon merită cumpărat în 2015, puteți să vă orientați cu încredere către smartphone-urile Apple, în special dacă aveți (sau ați avut) și alte iDevice-uri. Telefoanele au ecrane de 4,7, respectiv 5,5 inch, fiind primele modele de la Apple care au venit în întâmpinarea celor care își doreau terminale cu display-uri mai generoase. Performanța este fără de cusur, iar camerele foto, cu toate că au numai 8MP, sunt absolut senzaționale. Puteți găsi iPhone 6 și iPhone 6 Plus AICI.

LG G3 l-am denumit telefonul anului 2014 și am avut multe motive. A reprezentat dovada că terminalele cu Android pot aduce toate avantajele unui iPhone, adică hardware de top și experiență de utilizare incredibilă. În plus, este unul dintre primele terminale cu display QHD, iar camera foto se descurcă foarte bine. Ne-a plăcut foarte mult și cât de compact este LG G3 pentru un dispozitiv cu ecran așa de mare, iar voi îl puteți achizționa de AICI.

Motorola Moto X este în continuare un smartphone suberp, cu un hardware de top. În afară de designul foarte reușit, am apreciat foarte mult faptul că oferă experiența pură Google. Este ca și cum ai folosi un dispozitiv Nexus, dar gândit pentru publicul care vrea ceva mai stilat și mai rafinat. Îl puteți cumpăra de AICI.

Samsung Galaxy Note 4 este un phablet de top și are un display excepțional cu rezoluție QHD. Cei de la Samsung au adus la perfecțiune conceptul de phablet, așa că dacă nu știți ce telefon merită cumpărat în 2015, puteți opta cu încredere pentru acest model. Pe lângă performanțele foarte bune, Galaxy Note 4 are și un stylus special și potent care vă poate ajuta în sarcinile ce țin de productivitate. Îl puteți cumpăra de AICI.

HTC One M8 se încadrează în topul telefoanelor care merită cumpărate în 2015. Are un design similar cu modelul de anul acesta, dar și cu modelul din 2013, are un ecran bun, performanțe la fel de bune și o cameră foto dublă pe spate, care este capabilă de niște ”giumbușlucuri” interesante. Probabil merită mai mult decât HTC One M9 și îl puteți cumpăra de AICI.