19 mart. 2015 | 05:57

Cât de uimitor este internetul dacă-l descoperi la 82 de ani? [VIDEO]

ACTUALITATE
Cât de uimitor este internetul dacă-l descoperi la 82 de ani? [VIDEO]

Ca parte a unui experiment, o doamnă în vârstă de 82 de ani a fost de acord să stea pentru prima oară pe internet şi experienţa sa să fie imortalizată.

Deşi trăim deseori cu impresia că nu ne-am mai putea despărţi vreodată de din cauza omniprezenţei sale, în realitate, există foarte mulţi oameni care nu au avut niciodată ocazia să experimenteze ,,cu ce se mănâncă”. O astfel de persoană poartă numele de Kerstin Wolgers, o doamnă care a atins vârsta de 82 de ani fără să folosească vreodată un computer sau să deschidă o pagină de internet.

MyNewsDesk, o companie de PR a reuşit să o convingă pe Kerstin Wolgers să participe la un experiment ce implica expunerea la mai multe , cu condiţia ca întreaga experienţa să fie imortalizată. Practic, o cameră legata la pieptul doamnei a înregistrat reacţii de uimire la funcţionalitatea unui computer, a unei tablete sau a unui smartphone. De asemenea, a fost capturată prima sesiune de navigare pe internet. În mod previzibil, reacţia generală a fost una de șoc, dar plăcută în același timp.

,,Nu am folosit niciodată vreun computer şi nu am fost vreodată online, viaţa mea a fost complet AFK – Away from Keyboard (departe de tastatură) până luni. Săptămâna aceasta am folosit Tinder, Skype, Twitter şi Instagram. M-am jucat un joc de Battlefield 4 – toate transmise live prin camera legată la piept.” Respectiva a participat şi la o sesiune de întrebări despre prima sa experienţă online pe Reddit. ,,Dacă e să fiu sinceră, nu cred că am fost vreodată interesată de internet înainte să realizez că era ceva benefic pentru mine. Totul a fost foarte plăcut, dar în acelaşi timp dificil.

După cum ea însăşi a descris în cuvinte, internetul este un loc miraculos pe care, noi ceilalţi, de cele mai multe ori îl considerăm la fel de preponderent precum curentul electric. În realitate, nu este deloc aşa, iar clipul de mai jos surprinde foarte bine această realitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele