20 oct. 2015 | 17:29

Care browser consumă cea mai puțină baterie pe Windows 10

ACTUALITATE
Care browser consumă cea mai puțină baterie pe Windows 10

În ultimii ani, autonomia laptopurilor și tabletelor a crescut exponențial, dar niciodată nu poți avea prea multă baterie. Dacă ești departe de priză și vrei să știi ce browser îți stresează cel mai puțin bateria, cei de la Digital Citizen au făcut un test interesant. 

Ei au folosit cele mai recente versiuni ale celor mai populare browsere (Chrome, Opera, Firefox, Internet Explorer și Edge) pe trei dispozitive diferite care rulează Windows 10 pentru a afla care te  ajută să ai o autonomie cât mai mare.

Dacă în ceea ce privește viteza, browserul Chrome  este de neînvins, lucrurile stau diferit la capitolul autonomie. Acest lucru nu ar trebui să ne mire, având în vedere că browserul Google este cunoscut pentru faptul că trece prin resursele unui PC mai ceva ca un obez printr-o pizza cu extra mozzarela.

În urma testelor efectuate pe cele trei gadgeturi, browserul Chrome a consumat cel mai rapid bateria.

La polul opus s-a aflat mereu Internet Explorer. Cu toate că nu este cel mai îndrăgit, cel mai rapid sau cel mai stabil browser, s-ar părea că Internet Explorer se pricepe foarte bine la economisirea resurselor.

Diferența între Chrome și Internet Explorer a fost una considerabilă – vorbim despre timpi cuprinși între 30 și 60 de minute, adică suficient cât să mai vezi un episod dintr-un serial sau să mai scrii un mail important.

Pe locul doi, după Explorer, s-a situat browserul Edge care a reușit să impresioneze destul de multă lume de la lansarea Windows 10 încoace.

Toate rezultatele  testului le puteți vedea aici.