03 feb. 2015 | 12:04

Reclamele Microsoft şi Google nu sunt blocate de soluția AdBlock

ACTUALITATE
Reclamele Microsoft şi Google nu sunt blocate de soluția AdBlock

După ce au investit o sumă generoasă de bani în buzunarul creatorilor AdBlock, cei de la Microsoft şi Google au obţinut posibilitatea de a-şi afişa reclame nestingheriţi.

AdBlock este o extensie foarte populară pentru aproape ce blochează majoritatea reclamelor ce vă stresează în incursiunile voastre online. Problema cea mai mare este că afectează într-un mod negativ una dintre singurele surse de finanţare ale celor mai multe publicaţii online. Mai ales când vine vorba de site-uri mici care depind de AdSense pentru a câştiga câţiva bani.

Trecând peste probleme de fond pe care o generează cei care folosesc AdBlock, mai grav este că nici această extensie nu mai este la fel de eficientă cum era pre vremuri. În urma unui studiu al celor de la Financial Times s-a ajuns la concluzia că Microsoft, Google şi alte câteva companii plătesc sume generoase de bani celor de la Eyeo, compania din spatele AdBlock pentru ca reclamele lor să nu fie blocate. Aparent, cei care folosesc AdBlock Plus s-au trezit pur şi simplu că lista lor albă, formată din site-uri care au voie să vă afişeze reclame, este mai populată decât s-ar aştepta cineva. Din acest motiv, fără nici un fel de intervenţie din partea utilizatorului, cu populara extensie activă, aveţi parte de căutări asociate prin Bing de la Microsoft sau de liste cu ,,link-uri recomandate” de la Taboola.

Deşi la prima vedere o astfel de informaţie avea statut de zvon, cei de le Eyeo nu s-au sfiit să admită că aceasta este realitatea şi că respectivele reclame afişate de Google, Microsoft şi alţi intră la categoria ,,acceptabile”. au negat însă că acele reclame apar ca urmare a plăţii unor sume de bani, ci pentru că nu sunt foarte agresive. Pe acest principiu, alţi creatori de reclame care reuşesc să creeze bannere mai discrete, ar trebui să aibă parte implicit de un comportament similar.

Merită să aveţi în vedere că întregul scenariu detaliat mai sus afectează doar utilizatorii de AdBlock Plus. În cazul în care folosiţi versiunea clasică, cu numele simplu AdBlock, veţi bloca în continuare toate reclamele.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele