29 dec. 2015 | 11:03

A folosit o cafea fierbinte pentru a-și încărca telefonul cu eDrink

ACTUALITATE
A folosit o cafea fierbinte pentru a-și încărca telefonul cu eDrink

O tânără de doar 18 ani a creat eDrink, un gadget impresionant care, dacă va deveni produs de serie, va reuși să vă facă viața semnificativ mai ușoară.

La ora actuală, avem un amalgam de opțiuni când vine vorba de încărcare smartphone-ului din buzunar. Îl putem conecta la priză, la laptop sau la o baterie externă încarcată în prealabil. În teorie, există și câteva soluții bazate pe energie regenerabilă, precum încărcătoare solare, dar acelea nu sunt foate eficiente. Alternativa ar putea veni de la Ann Makosinski, o studentă în vârsă de 18 ani.

eDrink, noua creație a lui Ann Makosinski este o cană aparent obișnuită ce are abilitatea de a vă încărca telefonul mobil printr-un port USB aflat la baza ei. Modul de funcționare este relativ simplu, folosind căldură reziduală dintr-o băutură fiebinte pentru a vă încărca gadgetul, dar se pare că nimeni nu s-a mai gândit înainte la așa ceva. Nici măcar nu este prima invenție a studentei bazată pe transformare termică în electricitate. La doar 15 ani, a inventat o lanternă ce folosea căldura corpului uman pentru a ilumina.

Ideea de bază care s-a aflat la baza acestei creații este cât se poate de simplă. Domnișoara a căutat o soluție la două probleme, o cafea prea fierbine și un telefon descărcat și s-a decis să le combine. Datorită acestei invenții, creatoarea a beneficiat deja de o bursă de 50.000 de dolari de la Shell luna trecută. În plus, a făcut deja toate demersurile pentru a patenta ideea ,,reducerea impactului asupra rețelei electrice prin folosirea energiei derivată din căldura corpului uman”.

Pentru că a fost vorba doar de un experiment, produsul demonstrat în clipul de mai sus nu poate fi momentan achiziționat. Cu toate acestea, eDrink ar putea da startul unui trend de creații ecologice și practice ce merită achiziționate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele