13 nov. 2014 | 08:50

Xiaomi va lansa un smartphone cu preț infim

ACTUALITATE
Xiaomi va lansa un smartphone cu preț infim

Într-o perioadă în care multe smartphone-uri nesubvenţionate costă aproximativ 650 de dolari, cei de la lucrează la un telefon de doar 65 de dolari.

xiaomi-smartphone ieftin 65 dolari

Cei de la Xiaomi, un brand relativ necunoscut în ţara noastră, încep să devină relevanţi în piaţă. Cu mai multe lansări de terminale performante într-o perioadă scurtă şi contracte solide cu operatori de telefonie asiatici, respectiva companie ocupă la ora actuală locul patru global în vânzări după Samsung, Apple și Lenovo. Doar în Singles Day, echivalentul Black Friday la chinezi, Xiaomi a realizat încasări de 163 de milioane de dolari.

Cu alte cuvinte, le merge bine. În acelaşi timp însă, nu se culcă pe o ureche şi încearcă să fie cât se poate de competitivi într-o piaţă din ce în ce mai agresivă. Pornind de la aceste principii de afaceri, au început să circule online mai multe informaţii referitoare la un telefon entry level al chinezilor. Acesta ar trebui să se încadreze într-un preţ nesubvenţionat infim, de doar 65 de dolari.

Fără a şti exact cum va arăta respectivul aparat, pentru că imaginile de mai sus sunt doar orientative, avem totuşi câteva informaţii precise referitoare la partea de procesare. Aceasta din urmă va fi asigurată de un SoC Leadcore LC1860 pe arhitectură ARM Cortex A7. Procesorul inclus va fi tactat la 2GHz, în timp ce GPU-ul va fi un Mali T628. Deşi aţi fi tentaţi să credeţi că faceţi un compromis enorm de performanţă, dacă adoptaţi un dispozitiv atât de ieftin, v-aţi înşela. LC1860 se descurcă de minune cu display-uri 2K, poate reda conţinut 1080p la 60 de cadre pe secundă şi este compatibil şi cu comunicaţiile pe reţele LTE. În plus, nu va lipsi din ecuaţie 1GB RAM.

În contextul în care Xiaomi deja se adresează segmentului de piaţă entry-level cu 1S, sunt curios cât de mult se vor strădui să ofere unui public cât mai larg şi ipoteticul terminal de 65 de dolari. Având în vedere că la anumite magazine online de la noi din țară pot fi găsite terminale Xiaomi, este foarte posibil ca și acest smartphone să ajungă în România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele