XiaoMi – Un smartphone chinezesc cu o configuratie de top

XiaoMi - Un smartphone chinezesc cu o configuratie de top

XiaoMi pregateste un smartphone cu o configuratie de top, mai exact cu un procesor MediaTekMT6952 cu opt nuclee fizice.

 Smartphone Xiaomi

Este interesant de urmarit evolutia produselor chinezesti si, cum la scurt timp dupa aparitia dispozitivelor brand-urilor importante pentru SUA si Europa, in China sunt vandute smartphone-uri sub denumire proprie, cu o configuratie apropiata sau chiar mai performanta decat primele mentionate. Samsung Galaxy S4 este unul dintre aceste smartphone-uri cu o configuratie de top, mai ales modelul cu 8 nuclee care este disponibil doar pe anumite piete momentan si pe care chinezii l-au luat drept etalon.

Asadar, daca Galaxy S4 are un procesor cu 8 nuclee, si XiaoMi va detine un CPU cu aceleasi performante. Oppo, Gione, Vivo sunt alte brand-uri puternice pe piata asiatica, companii care lucreaza intens la astfel de dispozitive. Nici Lenovo nu sta departe si, in ciuda faptului ca nu vinde momentan decat in Asia, dispozitivele produse de ei numara patru nuclee si in curand opt nuclee dedicate.

Ar fi interesant de comparat unul dintre aceste dispozitive cu flagship-ul actual al unuia din producatorii de seama, daca nu ca design si constructie, macar din punct de vedere al performantelor. De mentionat ca legile interne ale Chinei prevad ca, de exemplu, componentele folosite in smartphone-urile Samsung sa fie total diferite de cele folosite pentru dispozitivele de pe piata interna.

 

Etichete: