23 ian. 2014 | 11:00

Un concept iWatch te uimeşte prin simplitate şi funcţii

ACTUALITATE
Un concept iWatch te uimeşte prin simplitate şi funcţii

Dacă ar fi să căutăm cuvântul „himeră” în dicţionar, acesta ar trebui să fie sinonim cu fabulosul care continuă să inspire concepte.

apple iwatch-concept

Până la această oră, nu există nici o creaţie a celor de la Apple sau un comunicat oficial care să ne confirme într-un mod simbolic faptul că, la un moment dat, în viitor, vom putea achiziţiona un ceas inteligent creat în Cupertino cu numele de iWatch. Acest detaliu este însă mai puţin relevant, dacă avem în vedere precum cea de mai sus, un concept iWatch care reprezintă rezultatul imaginaţiei unor oameni cu foarte mult timp liber.

Creat de designenul Todd Hamilton, acest ceas inteligent pare inspirat din braţa celor de la Nike cu numele de FuelBand. Dacă ar fi să căutăm similarităţile cu alte produse Apple, interfaţa acestui concept iWatch pare desprinsă dintr-un iPhone şi ajustată în aşa fel încât să se limiteze la lăţimea mult mai mică a brăţării. Suportă comenzi vocale, foloseşte un display curbat capabil să afişeze poze şi, prin intermediul unui microfon, este unealta perfectă şi pentru preluat apeluri telefonice. Pentru că nu puteau lipsi şi elementele legate de măsurarea performanţei fizice, ultimul dintre cele cinci ceasuri de mai sus este o dovadă clară a faptului  că ipoteticul aparat va fi capabil să măsoare paşi, calorii consumate şi, probabil, poate chiar puls.

Ideea acestui concept iWatch este una foarte bună şi combină într-un mod interesant plasticul lucios cu caucicul de pe interior. Din păcate, nu cred că o vom vedea vreodată materializată.

iWatch Concept from Todd Hamilton on Vimeo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele