06 ian. 2014 | 07:23

Un avion a aterizat de urgență din cauza unui… stick USB

ACTUALITATE
Un avion a aterizat de urgență din cauza unui... stick USB

Știu, prima dată mi s-a părut o glumă această știre, însă după ce am citit-o la rândul meu, nu mai știu ce să cred. Un avion American Airlines a aterizat forțat după ce a fost găsit un stick USB la toaletă.

Stick USB Avion

Probabil cineva a făcut o glumă proastă, însă cu siguranță nu acel cineva va apuca să râdă la urmă. Stick-ul USB era lipit pe unul din pereții toaletei în avionul care călătorea din San Francisco spre New York. Toți cei 215 pasageri ai zborului au fost anunțați că există o problemă la sistemul de ventilație al aeronavei și sunt obligați să aterizeze pe aeroportul din Kansas cât mai repede cu putință. Au fost informați ulterior că motivul real a fost o posibilă amenințare cu bombă.

Avionul a aterizat în siguranță, pasagerii și echipajul au fost rapid evacuați, și o echipă completă de geniști au căutat prin tot avionul… probabil capacul de la stick-ul USB. După aproape două ore, avionul și-a continuat zborul către New York, iar între timp FBI-ul încearcă să identifice posesorul stick-ului USB. Asta, desigur, după ce toți pasagerii au plecat de la fața locului și au ajuns mai liniștiți la destinație.

Oare o fi fost o amenințare reală din partea cuiva – telefonic/ email? Sau pur și simplu o stewardesă mai puțin cunoscătoare a dat alarma? Situația mi se pare extrem de penibilă, mai ales că au trecut ani buni de la atentatul de pe 11 septembrie, iar panica nu mai poate fi atât de mare.