17 feb. 2014 | 14:20

Studiu iPad Air: Cea mai bună tabletă la… ce contează

ACTUALITATE
Studiu iPad Air: Cea mai bună tabletă la... ce contează

Apple, prin îşi striveşte concurenţa când vine vorba de cel mai important atu al unei tablete, autonomia.

Apple iPad cea mai buna tableta hero

Încă de la era evident că, înainte de orice, gigantul din Cupertino şi-a făcut o prioritate din bateria acestui produs. De atunci, au trecut câţiva ani, iar producătorii de tablete cu Android nu au pierdut deloc timpul în a lansa concurenţi serioşi pentru fiecare generaţie a tabletei Apple. Din câte se pare însă, iPad Air îşi striveşte concurenţă la capitolul autonomie conform unui test realizat de publicaţia Tech Daily. Indiferent dacă vorbim de autonomie la navigat pe internet sau vizionat de filme, cea mai recentă tabletă de 9,7 inci ieşită din laboratoarele de cercetare ale companiei lui Tim Cook pur şi simplu câştigă, acest studiu iPad Air confirmă.

Dacă ne legăm de cifre, iPad Air a ieşit pe primul loc în test, cu 658 de minute de navigat pe internet şi 777 de minute de redare de material video. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre micuţul iPad mini cu Retina Display. Locul al doilea a fost ocupat de una dintre creaţiile recente ale celor de la Amazon – Kindle FIre HDX 8.9, cu 714 minute. Şi ,,bătrânul” iPad 2 se menţine hotărât în top cu 660 de minute de autonomie, imediat după ultimul Nexus 7.

În teorie, testele de baterie sunt subiective, având în vedere că nu toate paginile web sunt la fel şi nici toate filmele nu solicită în egală măsură procesorul unei tablete. Din acest motiv, sunt mari şanse ca voi să obţineţi alte rezultate în confortul căminului. Partea bună cu astfel de teste este că sunt realizate în condiţii similare, dacă nu identice, motiv pentru care le puteţi considera cât se poate de concludente. Oricum, vă puteți face și propriul studiu iPad Air, dacă doriți.

ipad-battery-life-competition test comparativ

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele