30 mart. 2014 | 13:17

Studiu: Aplicaţiile de Android sunt mult mai stabile decât cele de iOS

ACTUALITATE
Studiu: Aplicaţiile de Android sunt mult mai stabile decât cele de iOS

Chiar dacă fiecare are propria sa opinie pe marginea unui telefon sau a unei platforme, un studiu clasifică mai stabile decât cele de iOS.

Comparatie stabilitate android ios crittercism

Aproximativ un miliard de au fost avute în vedere de cei de la Crittercism pentru a ajunge la concluziile prezentate mai jos. Acesta este un studiu exhaustiv, realizat pe parcursul mai multor ani. Vizează mai multe versiuni de Android şi iOS şi se leagă exclusiv de stabilitatea aplicaţiilor realizate de terţi. Nu vorbim aici de comportamentul aplicaţiilor Google pe un smartphone cu Android sau aplicaţiile preinstalate de Apple pe un iDevice.

Plecând de la premisa detaliată mai sus, cei de la Crittercism au stabilit că recent lansatul iOS 7.1 este cel mai stabil sistem de operare pentru posesorii de iPhone. Rata aplicaţiilor care crapă pe această versiune este mai mică de 1,6%, în condiţiile în care, pe versiunile anterioare, aceeaşi cifră depăşea pragul de 2%. În ceea ce priveşte platforma Android, încă de la Gingerbread, aplicaţiile crăpau cu o rată de 1,7 procente, iar de atunci lucrurile nu au făcut decât să se îmbunătăţească. În cazul versiunilor Android 4.x, aceeaşi valoare este acum mai mică de 0,7 procente. Cu alte cuvinte, platforma gigantului din Mountain View iese detaşat în faţă.

Dacă privim acelaşi test din altă perspectivă, mai ajungem la o concluzie. Ambele platforme nu fac decât să devină din ce în ce mai stabile, cu fiecare iteraţie. Ca urmare, ar trebui să vă faceţi o prioritate din a rula în permanenţă cele mai noi versiuni de software, indiferent dacă sunteţi utilizator de iPhone sau Android.

crittercism-ios-crash-ratecrittercism-android-crash-rate

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele