03 sept. 2014 | 09:30

Sony îți face aparat foto din telefon prin camera atașabilă QX1

ACTUALITATE
Sony îți face aparat foto din telefon prin camera atașabilă QX1

Pe aceeaşi reţetă făcută populară anul trecut cu , cei de la Sony plănuiesc să vă transforme smartphone-ul în aparat foto complet.

sony qx1-640x320

La IFA anul trecut cei de la Sony a lansat o nouă clasă de aparate foto digitale. Este vorba de nişte monturi care se conectează la un iPhone sau Android prin WiFi pentru a le oferi acestora abilităţi de captură profesională foto-video. La momentul respectiv, din această clasă făceau parte QX10 şi .

În urmă cu câteva zile au apărut primele detalii despre Sony QX30, o nouă generaţie de camere de la Sony care se pot folosi în tandem cu un telefon. Dacă acel model era însă un upgrade pentru QX10, QX1 este un alt tip de gadget. Ilustrat în imaginile atașate, Sony QX1 este un gadget care vă permite să vă transformaţi dispozitivul cu iOS sau Android într-un aparat foto foarte bun. Nu de alta, dar QX1 vine cu o montură de tip E-mount, permiţându-vă să ataşaţi telefonului orice obiectiv compatibil cu seria NEX sau Alpha de la producătorul japonez.

Citește și: Un scurt metraj documentar atestă abilităţile camerei DSC-QX100 [VIDEO]

Primele informaţii despre acest dispozitiv au început să circule pe Internet pornind de la Sony Alpha Rumors. Pe lângă obiective interschimbabile, Sony DSC-QX1 va fi construit în jurul unui senzor de tip APS-C similar cu cel din Sony A6000. Va veni cu bliţ integrat şi va avea un preţ de 300 de euro doar pentru montura efectivă sau 450 de euro cu o lentilă de 16-50 milimetri.

qx1_2-640x383

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele