29 ian. 2014 | 15:30

Smartwatch Asus în lucru, promis pe piață în 2014

ACTUALITATE
Smartwatch Asus în lucru, promis pe piață în 2014

Da, da, segmentul gadget-urilor „purtabile” intră tot mai mult în atenția producătorilor și consumatorilor, deopotrivă.

Smartwatch ASUS

Noi companii intră în hora ceasurilor inteligente, acum avem o declarație chiar din Taiwan, despre un smartwatch Asus. După încercările Samsung cu Galaxy Gear, Motorola, Sony, Pebble, tot mai mulți producători se simt tentați să pășească în acest nou colț al gadget-urilor ”cool” și scumpe.

Asus pregătește un dispozitiv inteligent, cu o serie de caracteristici speciale, care se va încadra în sfera ceasurilor istețe. Președintele Asustek, Jonney Shih, a spus că „sunt multe provocări în această zonă”. Este foarte probabil ca un smartwatch Asus să își facă apariția chiar la începutul acestei veri, cu ocazia târgului de tehnologie din Taiwan, Computex, din luna iunie. Shih a declarat că „vom încerca să înlocuim ceasul consumatorului, în toate aspectele”. În direcția producerii acestui dispozitiv vor fi concentrate toate forțele de design ale companiei, dar se urmărește și aducerea unui cumul de funcții realmente utile.

Pe de altă parte, și Acer și-a anunțat săptămâna trecuta intenția de a intra în jocul ceasurilor inteligente în acest an, mai exact in jumătatea a doua a anului. Am fost „avertizați” să ne așteptăm la un dispozitiv cu totul deosebit, inclusiv cu o opțiune de purtare la gât, ca un colier.

Cu atâta aglomerație care se anunță pentru acest segment al noilor ceasuri, sperăm ca și prețul să fie cu adevărat dominat de concurență.