15 dec. 2014 | 18:54

Skype Translator revoluționează comunicarea: Traduce în timp real ce vorbim

ACTUALITATE
Skype Translator revoluționează comunicarea: Traduce în timp real ce vorbim

Skype introduce Translator și duce comunicarea între oameni la un nou nivel. Deocamdată, cum se întâmplă cu toate proiectele la început, are un număr limitat de limbi și funcționalități, dar potențialul e imens.

skype app translator

În mai 2014, Microsoft anunța că va face din Skype o unealtă care ne va traduce în timp real conversațiile. Până la finalul anului debutează această funcționalitate, denumită Skype Translator, și primele două limbi pentru care există suport sunt engleza și spaniola. Microsoft promovează acest produs, deocamdată un preview, drept o unealtă foarte bună în educație, scrie The Verge.

Skype Translator funcționează pe Windows 8.1 și Windows 10 și poate traduce engleza în spaniolă și viceversa atât în text, cât și audio. Microsoft a demonstrat că poate traduce și germană, dar dat fiind că cea mai mare minoritate din Statele Unite ale Americii vorbește spaniolă alegerea este evidentă. Primele teste au fost realizate între SUA și Mexic.

Skype Translator se dovedește o soluție populară printre elevi și profesori, aceștia participând deja la videoconferințe prin care se pot conecta cu omologii lor din întreaga lume. Mai mult, există suport în scris pentru 40 de limbi. Deocamdată, testele sunt atent controlate de Microsoft precum și cei care sunt acceptați în program. Primul pas a fost însă făcut și de-a lungul anului viitor vom vedea o dezvoltare a acestui produs.


Mashable a avut deja ocazia să încerce Skype Translator. Lance Ulanoff a testat produsul Microsoft într-o conversație cu Maria, o femeie care vorbea spaniolă, și acesta a fost cucerit. „Pe măsură ce am conversat, am fost din ce în ce mai impresionat. Am observat chiar că programul ignoră multe dintre ticurile mele verbale. Lee (n.r. – Peter Lee, vicepreședinte Microsoft Research) mi-a explicat că algoritmul elimină automat astfel de particularități verbale“, scrie Ulanoff.

„E un lucru care te sperie când te gândești să oferi acest produs oamenilor, deoarece nu știi ce se va întâmpla, dar suntem încrezători în acest proiect“, a completat Lee. Skype Translator este începutul și poate ajunge la notorietatea pe care o are Google Translate acum pentru text.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele