04 aug. 2014 | 14:00

Samsung Galaxy S5 Alpha – noi imagini cu smartphone-ul din metal

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S5 Alpha - noi imagini cu smartphone-ul din metal

În avanpremiera prezentării internaționale a lui iPhone 6, Samsung încearcă să cucerească publicul prin Samsung Galaxy S5 Alpha, un dispozitiv din metal, care va duce compania pentru prima oară pe terenul telefoanelor de metal. 

Screen Shot 2014-08-04 at 13.28.53

Samsung e în pierdere pe mai toate piețele. Deși a lansat Samsung Galaxy S5, vânzările sunt mai mici și cota de piață a scăzut. De asemenea, sud-coreenii nu reușesc să facă față pieței din China, unde au fost învinși chiar de către Xiaomi. Alpha e un răspuns la nevoia utilizatorilor de materiale mai de calitate.

Citiți totul despre Xiaomi Mi4 în linkul acesta de pe playtech.ro. 

Samsung Galaxy S5 Alpha a apărut în noi imagini spion, publicate de blogul francez NoWhereElse. Putem vedea carcasa din spate, care seamănă cu Samsung Galaxy Note 3 și cu Samsung Galaxy S5, dar este fabricată din metal.

Samsung-Galaxy-Alpha-Blanc-03

Potrivit bloggerului francez, cunoscut pentru faptul că nu se înșeală de multe ori, telefonul va avea un ecran de 4,8 inci, cu o rezoluție de 1280×720 de pixeli. Acest lucru înseamnă că Samsung nu vrea să lovească în piața telefoanelor de top cu acest dispozitiv din metal, ci să încerce o categorie mai ieftină. Cu toate acestea, finisajele sunt foarte bune. Pe margini observăm metalul atât de puțin folosit de către Samsung.

De asemenea, memoria RAM va fi de 2 GB, camera foto de 12 megpixeli, cu o frontală de 2,1 megapixeli, iar capacitatea de stocare va fi de 32 de GB.

Nu există informații despre data de lansare, deși ne așteptăm să fie înainte de prezentarea lui iPhone 6. De asemenea, un preț nu a fost vehiculat și nici capacitatea acumulatorului.

Samsung-Galaxy-Alpha-Blanc-05
Practic, ar fi un prim experiment pentru Samsung în a vinde telefoane din metal. Compania sud-coreeană a fost criticată în trecut pentru folosirea unui plastic de proastă calitate, iar odată cu lansarea Samsung Galaxy S5 au existat voci care au criticat aspectul mult prea discret al telefonului.

Samsung-Galaxy-Alpha-Blanc-00

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele