16 sept. 2014 | 09:45

Selfie pentru mase: Samsung Galaxy Grand Prime este un nou telefon „de buget“

Selfie pentru mase: Samsung Galaxy Grand Prime este un nou telefon „de buget“

Deşi nu a avut parte de o lansare oficială, Prime pare să fie un nou smartphone pentru selfie-uri, dar și „de buget“.

galaxy-grand-prime-1

Dacă tot nu pare că trendul selfie-urilor va înceta prea curând, tot mai mulţi producători de gadgeturi au lansat deja sau se pregătesc să aducă pe piaţă dispozitive dedicate pentru această activitate. Zilele trecute a fost lansat un Nokia Lumia supranumit Selfie Phone, iar acum aflăm detalii despre un smartphone din seria Samsung Galaxy cu aceleaşi înclinaţii.

Surprins pentru prima oară în imaginile alăturate, Samsung Galaxy Grand Prime a fost subiectul mai multor zvonuri în ultima perioadă. Aparent, va fi un telefon construit în jurul unui panou qHD de 5 inci care va folosi pentru procesare un SoC recent al celor de la Qualcomm cu numele de Snapdragon 400 în tandem cu 1GB de memorie RAM. Sistemul de operare va fi Android 4.4 KitKat. O parte din magia sa va consta într-o cameră frontală de 5 megapixeli, pentru a vă putea captura fără probleme fiecare detaliu al expresiei feţei.

Camera principală este de 8 megapixeli şi poate captura conţinut video la rezoluţie Full HD 1080p. Având în vedere că s-a rezumat la o cameră frontală de 2 megapixeli, este evidentă afinitatea noului aparat pentru selfie-uri.

Nu lipsesc din ecuaţie nici suportul pentru 3G, Bluetooth 4.0 şi WiFi a/b/g/n. Dacă aveţi două carte de la operatori diferiţi, vă veţi bucura să aflaţi că noul Galaxy Grand Prime va fi disponibil şi într-o versiune dual-SIM. Spaţiul de stocare de 16GB al aparatului va putea fi extins prin intermediul unor carduri microSD.

Noul Samsung Galaxy Grand Prime va fi lansat întâi în Vietnam, de luna viitoare, urmând ca la scurt timp să aibă parte de o lansare globală.

galaxy-grand-prime-2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele