25 iun. 2014 | 10:20

S-a lansat oficial noul dual-sim Nokia X2 cu Android [VIDEO]

ACTUALITATE
S-a lansat oficial noul dual-sim Nokia X2 cu Android [VIDEO]

Sub supravegherea directă a celor de la Microsoft, Nokia tocmai a anunţat oficial noul smartphone cu Android, .

nokia-x2-microsoft

În urmă cu aproximativ patru luni, cei de la Nokia anunţau primul lor . Deşi aparatul în sine venea cu o interfaţă personalizată foarte similară cu Windows Phone, important este că dedesubt exista un nucleu creat de Google. În condiţiile în care Microsoft nu are o relaţie foarte bună cu gigantul din Mountain View ar trebui să vină ca o surpriză faptul că, după finalizarea achiziţiei Nokia, avem parte de lansarea acestui Nokia X2.

Anunţat oficial în urmă cu mai puţin de 24 de ore, aparatul din imagine este un alt dispozitiv entry-level. Ieftin şi funcţional, la liber acest gadget va avea un  preţ de 99 de euro, context în care este foarte probabil să fie oferit gratuit la abonament de diverşi operatori de telefonie.

Având la bază o configuraţie decentă, cu un dual core Snapdragon 200 tactat la 1,2GHz şi ajutat de 1GB, acest dispozitiv este un pic mai sprinten decât Nokia X1. Display-ul este un LCD cu tehnologie ClearBlack, de 4,3 inci, cu o rezoluţie nativă WVGA – 800 x 480 pixeli. Memoria internă este de 4GB, dar include şi un slot de microSD, pentru extinderea spaţiului de stocare. Tot la capitolul spaţiu, intră cei 15GB pe OneDrive oferiţi de Microsoft cu fiecare dispozitiv. Camera principală este de 5MP, iar camera frontală se rezumă la capturi VGA. Bateria de 1800 mAh ar trebui să vă ţină mai mult de  24 de ore departe de priză.

Un detaliu foarte important este că Nokia X2 e dual SIM. Va fi disponibil în următoarele zile pentru achiziţie în cele mai multe ţări de pe mapamond atât prin operatori, cât şi prin propriile magazine virtuale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele