16 dec. 2014 | 17:31

Premiera anului pe Google: Flappy Bird a fost cel mai popular joc

ACTUALITATE
Premiera anului pe Google: Flappy Bird a fost cel mai popular joc

Google ne-a prezentat topul căutărilor online, dar ce nu s-a văzut pe topul din România e o premieră la nivel mondial. În 2014, o aplicație de Android și iPhone a ajuns să fie de interes global.

flappy bird iphone

Moartea lui Robin Williams și povestea sa i-au propulsat numele în topul Google al căutărilor globale. Urmează Cupa Mondială la fotbal desfășurată în Brazilia și epidemia de Ebola care a speriat omenirea în vara acestui an. Totuși, după Malaysia Airlines și ALS Ice Bucket Challenge apare termenul care reprezintă o premieră.

Jocul Flappy Bird este pe locul șase în topul mai sus menționat, fiind urmat de Conchita Wurst, ISIS, filmul „Frozen“ și Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi. De ce contează că Flappy Bird e în top? Este un joc creat de un singur om, iar gameplay-ul este cât se poate de simplu: apeși pe ecran și o pasăre se înalță pentru a evita obstacole. Totuși, a creat o reală dependență și a fost subiectul principal al începutului de an.

Jocul a fost retras apoi din magazinele cu aplicații, dar creatorul a revenit cu altul și mai greu: Swing Copters. În prezent, Flappy Bird a ajuns atât de cunoscut, încât copiii și amatorii sunt învățați să programeze pornind de la acesta. Alături de jocul 2048, Flappy Bird a învins pe Google jocuri în care s-au băgat milioane de dolari pentru reclamă, scrie TechCrunch. Un exemplu este „Destiny“ căruia i-am scris și noi review-ul.

Legat de scoaterea din magazinele cu aplicații, Dong Nguyen a spus că jocul provoca dependenţă. Din materialul realizat de revista „Rolling Stone“, s-a aflat că Nguyen a crescut într-un sătuc numit Van Phuc, din apropiere de Hanoi, Vietnam. El nu şi-a imaginat niciodată că va deveni un designer de jocuri faimos. Nguyen a reuşit, în copilărie, să pună mâna pe o clonă de Nintendo şi şi-a petrecut tot timpul liber jucând obsesiv Super Mario Bros. În interviu se menționează că, înainte de a face 50.000 de dolari pe zi de pe urma Flappy Bird, vietnamezul studia informatica şi lucra pentru o companie care făcea jocuri pentru telefoane mobile.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele