29 apr. 2014 | 19:24

Noul Apple MacBook Air, mai rapid și mai ieftin

ACTUALITATE
Noul Apple MacBook Air, mai rapid și mai ieftin

Apple a făcut astăzi un refresh al seriei MacBook Air, instalând noile procesoare Intel Haswell și scăzând puțin prețul de retail.

Apple MacBook Air

Ambele versiuni, atât cea de 11 inci cât și cea de 13 inci, variante entry-level, au acum un procesor Intel Core i5 la 1.4 GHz, ce face parte din generația Haswell – este puțin mai bun în comparație cu generația anterioară, care avea o frecvență de 1.3 GHz. Ambele modele vin tot cu 4 GB memorie RAM și 128 GB SSD. Ambele modele sunt configurabile până la un procesor Intel Core i7 cu o frecvență de 1.8 GHz, două nuclee și 4 fire de execuție, și 8 GB memorie RAM.

După o privire mai atentă pe lista de specificații, observăm că nu mai există alte modificări ale configurației, nu există un ecran de tip Retina, nu are conectori Thunderbolt 2 sau un sistem de răcire pasiv așa cum se gânadeau mulți că vor introduce.

Prețurile au scăzut și ele în medie cu 100 de dolari pentru fiecare dintre modele, în Statele Unite varianta de 11 inci fiind acum 900 de dolari, iar cea de 13 inci, respectiv 1000 dolari. Apple MacBook Air rămâne așadar varianta ultraportabilă și cea mai ieftină din oferta producătorului, pentru că, dacă ne aducem bine aminte, MacBook-ul standard a ieșit acum ceva vreme din portofoliul lui Apple. Totuși, este posibil ca, pe lângă frecvența puțin mai mare, aceste notebook-uri să dețină și o autonomie mai bună, având în vedere consumul mai redus de energie al noului procesor Haswell și posibilitatea lui de a reduce mai mult frecvențele atunci când intră în modul Power Saving.