05 mai 2014 | 11:10

Google renunță la editarea de documente din Google Drive, oferă alternative

ACTUALITATE
Google renunță la editarea de documente din Google Drive, oferă alternative

Cu toate că mulți dintre noi editau documente in , mai ales pe mobile, această funcție tocmai a fost eliminată.

Google Drive Editare documente functii

Google este considerată de mulți dintre noi ca fiind cea mai impresionantă când vine vorba de servicii online. Dacă popularitatea Android ne-a învățat însă ceva nou despre gigantul din Mountain View, acel ceva este că are echipe de ingineri la fel de capabile și pe software, nu doar pe servicii. În cea mai recentă tentativă a sa de a ne atrage, Google a anunțat zilele trecute trei aplicații noi care vor putea funcționa offline și vor avea rolul de suită Office.

În prima etapă, vorbim de două aplicații pentru iOS și Android destinate editării de documente – Docs si tabele – Sheets, urmând ca în scurt timp să avem și o soluție dedicată pentru prezentări – . Accesul la toate acestea va fi gratuit, acum și pentru totdeauna.

Din păcate, această lansare vine cu un cost destul de mare pentru fanii Google Drive. De acum înainte, cei care vor dori să editeze documente în Drive vor fi obligați fie să descarce aplicațiile gratuite de mai sus, fie să se rezume doar la vizualizarea tuturor documentelor, fără abilități de modificare.

În teorie, în sparele acestor schimbări și împărțiri de funcționalitate, Google s-ar putea să aibă un scop nobil. Prin crearea de aplicații separate pentru fiecare sarcină, gigantul american vă oferă posibilitatea să vă instalați doar ce aveți cu adevărat nevoie.

google-drive docs

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele